|

افزایش ۴۶ درصدی ترانزیت ریلی کالا از ایران به مقاصد کشورهای دیگر

افزایش ۴۶ درصدی ترانزیت ریلی کالا از ایران به مقاصد کشورهای دیگر

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۵۷۳ تن کالای ترانزیتی در هشت ماه امسال از طریق شبکه ریلی کشور به مقصد دیگر کشورها جابه‌جا شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر تناژ ۴۶ درصد رشد داشته است.

به گزارش مملکت ما، جبارعلی ذاکری روز چهارشنبه در جریان بازدید از ایستگاه راه آهن شهید مطهری در نزدیکی مشهد افزود: این میزان ترانزیت در هشت ماهه امسال به وسیله ۲۴ هزار و ۷۷ واگن باری صورت گرفته است که نشان دهنده رشد ۳۱ درصدی جابه جایی واگن های ترانزیتی در مقایسه با پارسال است.

وی گفت: پارسال و در بازه زمانی یادشده ۹۴۶ هزار و ۴۶۲ تن کالای ترانزیتی به وسیله ۱۸ هزار و ۳۲۶ دستگاه واگن باری از طریق خاک ایران به کشورهای مختلف حمل شده است.

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران همچنین بیان کرد: با توجه به افزایش نرخ گوگرد، حمل و ترانزیت گوگرد از ترکمنستان و از طریق خطوط ریلی و بنادر کشور رونق گرفته است.

ذاکری افزود: اکنون به صورت مرتب روزانه حدود ۳۰۰ واگن گوگرد وارد از ترکمنستان وارد کشور می‌شود که بر اساس توافق صورت گرفته بین ایران و ترکمنستان قرار است این تعداد به ۴۰۰ واگن در روز افزایش یابد.

وی گفت:‌تعداد شرکت‌های حمل و نقل ریلی فعال در حوزه گوگرد از ۲ به ۱۳ شرکت افزایش یافته که در صورت تداوم این روند می توانیم تا پایان سال به افق و برنامه حمل پنج میلیون تن کالای ترانزیتی در کشور نزدیک شویم.

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی، رکورد جابه جایی کالای ترانزیتی در کشور را سالانه حدود ۲ میلیون تن کالا عنوان کرد و گفت: افق منظور شده برای ترانزیت ریلی کالا در سال جاری پنج میلیون تن است که متاسفانه تحقق این مهم به واسطه مشکلاتی که برای تامین «نیرو کشش» یا همان لوکوموتیو وجود داشت با چالش روبه رو شد که البته مشکلات یاد شده در حال برطرف شدن است.

تسهیل تجارت ریلی با سه کشور آسیای مرکزی

ذاکری با بیان اینکه هدف‌گذاری پنج میلیون تنی ترانزیت ریلی در سال جاری محقق نخواهد شد، افزود: با مذاکرات خوبی که با کشورهای ازبکستان و تاجیکستان صورت گرفته، تلاش داریم زمینه تردد ناوگان باری ایرانی در این کشورها را فراهم کنیم تا هم زمینه صادرات کالاهایی همچون سیمان و فولاد به این کشورها را افزایش دهیم و هم به عدد پنج میلیون تن ترانزیت کالا نزدیک شویم.

وی گفت: مذاکراتی نیز در خصوص حمل و نقل ریلی کالا با قزاقستان برای تحقق حمل و نقل ترکیبی ریلی-دریایی از طریق بنادر «کاسپین» و «امیرآباد» و شبکه راه آهن کشور صورت گرفته که با اجرایی شدن موارد ذکر شده، هم درآمد ارزی شرکت‌های حمل و نقل ایرانی و هم سهم صادرات کشورمان افزایش می‌یابد.

ذاکری بیان داشت: اجرای طرح های حمل و نقل ترکیبی مطابق برنامه هفتم توسعه برنامه ریزی شده است، چنان که بر اساس این برنامه مصوب شد ۲۵ درصد حمل بار از بنادری که به شبکه ریلی متصل هستند به وسیله راه آهن انجام شود.

انتهای پیام/

نظرات