|

آغاز کشت آزمایشی زعفران در سرپل ذهاب

آغاز کشت آزمایشی زعفران در سرپل ذهاب

کشت آزمایشی زعفران در سال زراعی جاری برای اولین بار در زمین‌های کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب در غرب کرمانشاه انجام شد.

به گزارش مملکت ما، ایرج بهرامی مدیر جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب توضیح داد که به منظور بهره‌مندی کشاورزان این شهرستان از مزایای ارزشمند این محصول، مطالعات و امکان سنجی و مکان‌یابی نقاط مستعد کشت زعفران صورت پذیرفت و با توجه به تنوع اقلیمی امسال برای اولین بار در چند منطقه به صورت آزمایشی کشت زعفران در سرپل ذهاب انجام شد.

بهرامی با اشاره به کشت زعفران در گذشته های دور در استان کرمانشاه افزود: از ۱۰ سال گذشته در بعضی شهرستان های استان کشت و پرورش این محصول شروع شده است.

وی اظهار کرد: پس از کاشت زعفران، پیاز این محصول در مزرعه به مدت هفت تا هشت سال باقی می ماند و محصول می دهد و از این نظر احتیاجی به کاشت مجدد در سال‌های بعد ندارد ضمن اینکه زعفران گیاه کم‌آبی است و در طول سال به ۲ تا ۴ مرحله آبیاری نیاز دارد.

مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب گفت: دوره‌ رشد پیاز زعفران از پاییز شروع می‌شود و شامل ۲ مرحله‌ گل دهی در پاییز و تکثیر پیاز زعفران در زمستان و بهار است ️و کاشت آن در قطعات اراضی کوچک مقدور بوده و از اردیبهشت ماه آبیاری آن قطع می‌شود و از این لحاظ شرایط بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال خُرد روستایی فراهم می کند.

بهرامی ابراز امیدواری کرد : با برنامه اصولی و هدفمند می شود اقدام های موثری در راستای توسعه زعفران در شهرستان سرپل ذهاب انجام شود.

وی اضافه کرد: زعفران به عنوان گرانترین محصول کشاورزی و دارویی جهان، جایگاه ویژه ای در بین محصولات صادراتی ایران دارد و کاربردهای فراوان و گسترده زعفران، خواص ویژه و با ارزش، نقش خاص آن در اشتغال زایی و افزایش درآمد روستائیان لزوم توجه ویژه به مباحث آن را بیش از پیش روشن می سازد.

مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب ادامه داد: زعفران یک گیاه نیمه گرمسیری محسوب می شود و در مقابل سرما و گرمای محیط مقاومت خوبی دارد و با این وجود بهترین مناطق برای کشت زعفران مناطقی است که تابستان آن دارای هوای گرم و خشک بوده و زمستان ملایمی دارند و زمان کاشت زعفران را می توان به یک چرخه تشبیه کرد که به طور معمول این چرخه با آبیاری در اوایل ماه مهر شروع می شود، تا اردیبهشت ماه ادامه پیدا کرده تا اینکه در اردیبهشت گیاه به اصطلاح به خواب می رود.

بهرامی افزود: نکته بسیار جالب و مهم در خصوص زمان خواب زعفران این است که در این زمان نباید گیاه آبیاری شود، زیرا آبیاری بد موقع به پیاز زعفران آسیب وارد کرده و چرخه رشد طبیعی گیاه مختل می شود.

وی اظهار کرد: زعفران از جمله گیاهان گران قیمت با ارزش غذایی و دارویی بسیار با اهمیت است که به دلیل کم هزینه بودن مخارج کشت آن در صورت مراقبت در کاشت و داشت، می تواند با تولید محصول بیشتر، سود سرشاری را نصیب کشاورزان زعفران کار کند.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار