|

تولید سالانه ۶۵۰ هزار تن انواع میوه‌های مغز و خشکبار در کشور

تولید سالانه ۶۵۰ هزار تن انواع میوه‌های مغز و خشکبار در کشور

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری گفت: سالانه بیش از ۶۵۰ هزار تُن انواع میوه‌های مغز و خشکبار همچون پسته، گردو، بادام، فندق و سنجد تولید می‌شود.

به گزارش مملکت ما ، داریوش سالم پور، مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی سطح باغات میوه‌های سردسیری و خشک را یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار اعلام کرد.

سالم‌پور افزود: از این میزان، سطح باغات میوه‌های خشک حدود ۹۳۰ هزار هکتار است که سالانه بیش از ۶۵۰ هزار تن انواع میوه‌های مغز و خشکبار همچون پسته، گردو، بادام، فندق و سنجد تولید می‌شود.

او ادامه داد: سطح باغات میوه‌های خشک معادل ۳۱ درصد سطح کل باغات کشور و بیش از ۵۲ درصد سطح باغات سردسیری و خشک کشور است که نشان از اهمیت و مزیت تولید میوه‌های با ارزش افزوده بالا و مقاوم به شرایط اقلیمی کشور را دارد.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی افزود: میوه‌های خشک به دلیل تطابق با شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور، مقاومت به خشکی و شوری، قابلیت نگهداری و ماندگاری بالای محصول، ارزش افزوده زیاد و ارزش اقتصادی جزو اولویت‌های حمایتی معاونت امور باغبانی هستند.

او درباره برنامه اصلاح و احیای باغات سردسیری و خشک کشور گفت: در برنامه هفتم، پروژه اصلاح و احیای سالانه ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار هکتار از باغات سردسیری و خشک هدفگذاری شده است.

سالم‌پور، مدیریت بهینه کاشت و داشت، بهینه‌سازی آبیاری و تغذیه، مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها، سرشاخه‌کاری و استفاده از ارقام جدید، مقام و پربازده و عملیات کف باغ را از جمله اقدامات پیش‌بینی شده برای پروژه اصلاح و احیای باغات درجه دو اعلام کرد و گفت: این اقدامات برای افزایش تولید و بهره‌وری انجام می‌شود.

او با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه باغات مدرن و مکانیزه نیز هدفگذاری شده است، گفت: با توجه به محدودیت‌های منابع آب و خاک و تغییرات اقلیمی و همچنین تاکید مقام عالی وزارت، اولویت اصلی حفظ و رشد تولید محصولات باغبانی با تمرکز بر افزایش عملکرد در واحد سطح با استفاده از ارقام گواهی شده و سالم، ایجاد باغات نیمه‌متراکم و متراکم، بکارگیری فناوری‌های نوین و هوشمندسازی باغات، استفاده از سامانه‌های جدید و بهره‌ور آبیاری سطحی و زیرسطحی، توسعه ضریب مکانیزاسیون در باغات و استفاده از سیستم‌های حفاظتی و محیط‌های کنترل شده مانند سایبان‌ها برای جلوگیری از خسارت و تنش‌های محیطی و افزایش کارایی مصرف آب با کاهش تبخیر و تعرق است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی در همین حال کاهش ضایعات محصولات باغی، جلوگیری از خام‌فروشی، توسعه کشاورزی قراردادی و تکمیل زنجیره ارزش با تقویت صنایع فرآوری و تکمیلی و مراکز لجستیک و پایانه‌های محصولات باغبانی برای افزایش ارزش افزوده را از اهداف مهم معاونت امور باغبانی در قالب برنامه‌های میان‌مدت برشمرد.

سالم‌پور بر مشارکت سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در حوزه فرآوری و مراحل پس از برداشت محصولات باغی تاکید کرد و گفت: حمایت‌های لازم در قالب تسهیلات بانکی برای افزایش سرمایه‌گذاری در بخش فرآوری محصولات باغی توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد.

او درانتها گفت: تسهیلات و حمایت‌های لازم برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های به‌باغی از محل کمک‌های فنی و اعتباری وزارت جهاد کشاورزی براساس برنامه اصلاح و احیای باغات درجه دو، اعتبارات توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار، اعتبارات بند الف ماده (۵۲) قانون اصلاح بخشی از مقررات مالی دولت و بند الف تبصره (۱۸) قانون بودجه کشور از صندوق توسعه ملی به صورت تسهیلات بانکی تامین و در اختیار باغداران و متقاضیان ذی‌صلاح قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار