|

چک برگشتی را این شکلی وصول کنید

چک برگشتی را این شکلی وصول کنید

در صورت برگشت خوردن چک به ۴ شیوه می‌توان آن را وصول کرد.

به گزارش مملکت ما ، امروزه بسیاری از مراودات تجاری و مالی از طریق چک انجام می‌شود و شهروندان برای انجام فعالیت‌های اقتصادی خود از چکی بانکی کمک می‌گیرند.

در حالت عادی می‌توان با مراجعه به بانک چک را نقد کرد اما گاهی چک نقد نمی‌شود و برگشت می‌خورد که در این زمان چگونگی نحوه وصول چک‌های برگشتی مطرح می‌شود که در اینجا این روش‌ها را توضیح می‌دهیم.

چهار شیوه برای وصول چک برگشتی وجود دارد که روش اول آن صدور اجراییه مستقیم است در این روش مستقیماً از طریق اجرای احکام دادگاه تقاضای صدور اجرایی داده می‌شود و این روش که بدون رسیدگی و هزینه دادرسی است برای چک‌های صیادی است که در سامانه ثبت شده‌اند.

روش دوم اقامه دعوا است و در توضیح این روش باید گفت معمولاً وقتی که می‌خواهند علیه ظهرنویس یا ضامن طرح دعوا کنند از این شیوه استفاده می‌کنند؛ در این روش باید فرایند رسیدگی طی شده و رأی صادر شود؛ یعنی مرحله رسیدگی بدوی و تجدید نظر طی می‌شود و سپس به مرحله اجرا می‌رسد پس این شیوه نسبت به شیوه قبل قطعاً طولانی‌تر است.

روش دیگری که از طریق آن می‌توان چک برگشتی را وصول کرد اجرا از طریق ثبت است در این روش ابتدا چک را برگشت می‌زنند و سپس به اجرای ثبت مراجعه و در آنجا اجراییه کشیده می‌شو با این اجراییه توقیف اموال و مزایده و وصول وجه چک انجام می‌شود.

روش آخر وصول وجه چک از طریق دادسرا با استفاده جنبه کیفری چک است البته این روش قابل استفاده برای همه چک‌ها نیست و مخصوص چک‌هایی است وعده دار نبوده و اصطلاحاً چک حال هستند غیر مشروط باشند و غیر تضمینی باشند. صدور چک بلامحل با این شرایطی که گفته شد، جرم شناخته شده و می‌توان برای وصول آن به دادسرا مراجعه و به صورت کیفری موضوع را پیگیری کرد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار