نیاز استان اردبیل به مقاوم سازی ۳۸ هزار واحد مسکن روستایی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل گفت: طبق آمار نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ در مجموع ۱۰۴ هزار مسکن روستایی غیرمقاوم در این استان وجود داشت که از این تعداد تا امروز ۶۶ هزار و ۳۷۰ هزار واحد مقاومسازی شده است.
به گزارش مملکت ما، حامد کیخسروی با تشریح اقدامات انجام شده در زمینه مقاومسازی مسکن روستایی در این استان اظهار کرد: در سال ۱۳۸۴ که طرح مقاومسازی مسکن روستایی شروع شد، در سطح کشور هفت درصد مسکن روستایی مقاوم بود و این در حالی است که امروز بیش از ۸۴ درصد مسکن روستایی مقاومسازی شده و در افق ترسیم شده در سال ۱۴۱۰ باید کل واحدهای مسکونی روستایی مقاومسازی شود.
وی با بیان اینکه در این استان ۳۸ هزار مسکن روستایی باید مقاومسازی شود، اضافه کرد: بر این اساس ۶۴ درصد مسکن روستایی واقع در استان مقاومسازی شده و اردبیل جزو استانهای رده بالا در سطح کشور به شمار میرود.
این مقام مسئول ارتقای ایمنی و کاهش خطرات جانی و مالی در حوادثی مانند سیل و زلزله را از جمله مزایای مقاومسازی مسکن روستایی ذکر کرد و افزود: بهبود کیفیت زندگی، حفظ سرمایه در بلندمدت ، کاهش هزینههای خانوار از بابت تعمیر و نگهداری، رونق صنایع مرتبط با صنعت ساختمان و افزایش اشتغالزایی محلی و منطقهای ، ایجاد انگیزه ماندگاری روستاییان و شکلگیری مهاجرت معکوس در روستاها از دیگر مزایای اجرای این طرح به شمار میرود.
وی پرداخت تسهیلات مالی و خدمات فنی را از جمله مزایای این طرح برشمرد و در عین حال گفت: وجود مسکن مناسب تاثیر مثبتی در ماندگاری روستاییان در روستاها داشته و حتی منجر به شکلگیری مهاجرت معکوس میشود.
کیخسروی افزایش ارزش ملک را از دیگر مزیتهای طرح مقاومسازی مسکن روستایی عنوان کرد و ادامه داد: در اجرای این برنامه برای حفاظت از هویت روستاهای تاریخی و گردشگری شاخصهایی تعریف شده است ، برای مثال در عنبران نمین چشمانداز گردشگری، فروشگاه صنایع دستی، اشتغالزایی و بومگردی مدنظر بوده است.
این مقام مسئول در خصوص فرایند معرفی واحدهای روستایی برای نوسازی و مقاومسازی تصریح کرد: این واحدها معمولا به شکل خودمالکی هستند و مالک پس از اخذ معرفینامه از دهیاری به بنیاد مسکن مراجعه میکند. در ادامه شرایط زمین معرفی شده از بابت مسائلی مانند قرار داشتن در محدوده روستا، کاربری مسکونی بررسی و برای دریافت تسهیلات معرفی میشود.
کیخسروی افزود: برای اجرای این طرحها سه هزار و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با سود چهار درصد و اقساط ۲۰ ساله پرداخت میشود و تلاش بر این بوده در هزینه نظارت هم با تخفیف ۵۰ درصدی به روستاییان کمک شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل با اذعان به وجود مشکلات و چالشهای پیشروی روستاییان در فرایند اخذ تسهیلات اظهار کرد: سادهترین روش در این زمینه ضمانت زنجیرهای توسط روستاییان است که به صورت زنجیرهای ضامن همدیگر میشوند ، البته برخی از بانکها این روش را قبول نمیکنند و ما پیگیر حل این مشکل هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر مالک سند ملک را داشته باشد میتواند از آن برای ضمانت تسهیلات استفاده کند که راحتترین روش است ، علاوه بر این با ارائه سند تراکتور و یا معرفی ضامن کارمندی میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
کیخسروی با بیان اینکه طرح مقاومسازی مسکن روستایی در قالب طرح نهضت ملی مسکن اجرا میشود ، گفت: اگر فرم (ج) متقاضی به هر شکل قرمز باشد، نمیتواند از این تسهیلات استفاده کند و فرقی نمیکند در روستا و یا شهر از این تسهیلات استفاده کرده باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل در خصوص مشارکت بنیاد مسکن در اجرای نهضت ملی مسکن اظهار کرد: علاوه بر اجرای مقاومسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر هم در این طرح مشارکت دارد و در این شهرها بنیاد مسکن هم پالایش متقاضی ، واگذاری زمین و اجرای طرحها را بر عهده دارد.
کیخسروی میانگین پروژههای نهضت ملی مسکن در دست اجرا در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر را ۵۶ درصد ذکر کرد و افزود: در خلخال و مشگینشهر تعدادی از واحدها به متقاضیان واگذار شده و در پارسآباد هم به زودی تعدادی دیگر واگذار خواهد شد.
وی با بیان اینکه این واحدها با مشارکت مقتاضی اجرا می شود، گفت: دولت در این طرح زمین رایگان میدهد و از بابت پروانه نظام مهندسی هم تخفیفاتی در نظر گرفته شده است ، بدیهی است هر قدر مشارکت متقاضی و بانکها بهتر باشد پروژهها در سریعترین زمان ممکن به بهرهبرداری خواهد رسید.
انتهای پیام/
نظرات