|

هدف‌گذاری احداث ٢٢ هزار مگاوات نیروگاه جدید

هدف‌گذاری احداث ٢٢ هزار مگاوات نیروگاه جدید

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه در سه سال گذشته سالانه ٢ تا ٣ میلیارد دلار در صنعت برق سرمایه گذاری شده است، گفت: احداث ٢٢ هزار مگاوات نیروگاه جدید که نیمی از آنها تجدیدپذیر خواهند بود، هدف گذاری شده است.

به گزارش مملکت ما از شرکت توانیر، مصطفی رجبی مشهدی درباره آخرین وضعیت صنعت نیروگاهی در کشور اظهار داشت: برای ارتقای بازدهی و ظرفیت نیروگاه های موجود از تغییر سیستم کمپرسور (خنک کن) تا تغییر زاویه پره های توربین گاز استفاده شده است.

مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: صنایع انرژی بر نیز بر اساس ماده ٤ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق موظف به احداث نیروگاه برای تامین نیاز خود هستند که خوشبختانه تاکنون حدود هزار و ۷۰۰ مگاوات نیروگاه احداث کرده اند.

وی اضافه کرد: بخشی از انرژی کشور تا پیش از این، با نرخ یارانه ای در اختیار این صنایع قرار می گرفت اما براساس این قانون مقرر شد احداث نیروگاه توسط توسط صنایع صورت پذیرد و در صورت اخذ مجوزهای لازم و تامین سوخت این نیروگاه ها ، توسعه این بخش سرعت خواهد گرفت.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه طی سه سال گذشته سالانه ٢ تا ٣ میلیارد دلار در صنعت برق سرمایه گذاری شده است، از هدف گذاری دولت سیزدهم برای احداث ٢٢ هزار مگاوات نیروگاه جدید که نیمی از آنها تجدیدپذیر خواهند بود، خبر داد.

رجبی مشهدی افزود: نیروگاههایی که برای احداث آن برنامه ریزی شده، در طول سه سال آینده باید وارد مدار شوند که حدود ١٢ هزار مگاوات از این میان، نیروگاه های تجدیدپذیر و ٩ هزار مگاوات نیروگاههای سیکل ترکیبی با راندمان ٥٥ درصد خواهند بود.

استفاده نادرست از وسایل سرمایشی سبب افزایش مصرف برق شده است

وی در ادامه گفت: بخشی از علت ثبت رکورد جدید مصرف برق در تابستان امسال، به استفاده نادرست از وسایل سرمایشی باز می گردد زیرا به ازای هر کولرگازی ٢ کیلووات به میزان مصرف افزوده می شود.

رجبی مشهدی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون حدود یک میلیون مشترک جدید نیز به شبکه برق کشور افزوده شده است، افزود: سهم صنایع جدید و مشترکان خانگی جدید ٣٥٠٠ مگاوات به میزان مصرف برق کشور می افزاید.

استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل کشور به ۳۰ درصد رسیده است

مدیرعامل توانیر اظهارداشت: حدود هزار و ٦٠٠ مگاوات نیاز مصرف بیش از ٨٠٠ هزار دستگاه کولر گازی جدیدی است که مورد استفاده در کشور است که عدد بزرگی است، اما موضوع دیگر استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل مانند شمال غربی کشور است که پیش از این معمول نبوده است و شاید حدود  ١٥ درصد استفاده می کردند.

وی تصریح کرد: اکنون میزان استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل به  ٣٠ درصد رسیده  یعنی ٣٠  درصد از مشترکان خانگی استان های ناحیه شمال غرب کشور در حال حاضر از کولر گازی استفاده می کنند  در صورتی که در این مناطق استفاده از کولر های آبی آن هم در واقع در دوره های محدودی که آنجا گرم می شود، متعارف است.

رجبی مشهدی اضافه کرد:  اگر روند استفاده از کولر های گازی در همه مناطق ایران گسترش یابد، صنعت برق امکان پاسخگویی این میزان نیاز مصرف را نخواهد داشت و به طور قطع مشکلاتی را برای تامین برق خواهیم داشت.

کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق در استان های جنوبی با تنظیم دمای ۲۵ درجه سانتیگراد

سخنگوی صنعت برق خطاب به دارندگان کولر گازی در مناطق گرمسیر گفت: مشترکانی که کولر گازی دارند و باید از آن استفاده کنند می توانند با تنظیم دما روی ٢٥ درجه  ٢٠ درصد کاهش مصرف نسبت به ١٧ درجه داشته باشند.

رجبی مشهدی تصریح کرد: برای ادارات امسال تنظیم دمای ٢٥ درجه ابلاغ شد هر چند که گزارش هایی می رسد که در برخی از شعبات بانک ها رعایت نمی شود.

وی در خصوص سهم بخش خانگی از مجموع مصرف برق کشور اظهار داشت: تقریبا ٥٠ درصد از میزان تقاضا در دوره تابستان و بیش از آن در بخش خانگی صورت می گیرد.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: به طور متوسط در سال، میزان مصرف بخش خانگی ٣٣ درصد است اما در دوره تابستان این عدد از ٥٠ درصد افزون می شود در بخش کشاورزی حدود ١٦ درصد و تقریبا یک سوم از مصرف ما در بخش صنعتی کشور استفاده می شود و بقیه هم مربوط به بخش های عمومی و اداری هستند.

قطع برق سه وزارتخانه

رجبی مشهدی در ادامه به قطع برق ادارات پرمصرف اشاره کرد و با بیان اینکه حتی برق سه وزارتخانه نیز به دلیل عدم رعایت دستورالعمل ها قطع شده است، تصریح کرد: بخش فضا های آموزشی، چون سیستم ها به صورت متمرکز هستند و دانشگاه ها و مدارس در حال تعطیلی هستند یک بخشی در واقع باید فعال باشد آن بخشی که قرار است فعال باشند اگر به صورت اختصاصی سیستم های سرمایشی آن کار کنند، می تواند میزان مصرف را کاهش دهد.

مدیرعامل توانیر درباره برنامه های مدیریت بار بخش صنعت گفت: ساز و کاری مبتنی بر انرژی و توان را برای بخش صنعتی کشور داریم که از ١٥ تیرماه تا ١٥ مرداد میزان صرفه جویی صنایع  به جهت اینکه اوج بار در این دوره است بیشتر و پس از ١٥ مرداد این روند تعدیل می شود.

رجبی مشهدی به انتظار وزارت نیرو از صنایع نیز اشاره کرد و خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ٤ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی بر کشور مکلف به احداث نیروگاه هستند و اگر احداث نیروگاه را داشته باشند ما این امکان را داریم که برق سایر بخش های صنعتی مثل کارگاه های صنفی ـ صنعتی را به شکل مطلوب تری تأمین کنیم.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار