|

راه‌اندازی نخستین پارک بین‌المللی خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی ایران در شهرستان سرخس

راه‌اندازی نخستین پارک بین‌المللی خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی ایران در شهرستان سرخس

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: زمینه راه‌اندازی نخستین پارک بین‌المللی خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی ایران در شهرستان سرخس با همکاری اتاق بازرگانی استان فراهم شده است.

به گزارش مملکت ما، حسن نوری زاده روز چهارشنبه در همایش "«مدیریت انرژی» با موضوع تامین پایدار انرژی برق صنایع در نخستین پارک بین‌المللی انرژی خورشیدی ایران که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: انرژی های تجدید پذیر در خراسان رضوی، می‌تواند به عنوان یک مزیت ممتاز برای تولید برق و رفع ناترازی انرژی با توجه به ظرفیت‌های این استان در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی سرخس که بزودی به منطقه آزاد تجاری - صنعتی تبدیل می‌شود، از زیرساختهای بسیار مناسب و امنیت کافی برای سرمایه‌گذار برخوردار است و ورود کشورهایی مانند هندوستان و ترکیه در این منطقه ظرفیت های ممتاز بیشتری را ایجاد کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: تامین زیرساخت‌ها یکی از ستون‌های اصلی در توسعه صنعت است، اما بخش صنعت با ناترازی انرژی مواجه بوده و باید این مهم مورد توجه وزیران جدید دولت بویژه وزیر نیرو قرار گیرد.

وی علت ناترازی انرژی برق برای بخش صنعت را در ۲ حوزه دانست و افزود: نخستین علت کاهش بازدهی نیروگاه‌های قدیمی و خروج نیروگاه‌های آبی از مدار تولید است، دومین علت نیز ایجاد واحدهای صنعتی جدید و نیاز آنها به برق است.

نوری زاده به مزیت‌های شهرستان سرخس بویژه منطقه آزاد تجاری - صنعتی آن اشاره و بیان کرد: بر اساس سند چشم انداز توسعه، از مزیت‌های مناطق مرزی خراسان رضوی حوزه ترانزیت و «ترانسشیپ منت» شهرستان سرخس است که یکی از نقاط اصلی حوزه ارتباطات اقتصادی در بخش کشورهای CIS ( کشورهای مستقل و مشترک المنافع) به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: کشورهای CIS حدود ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت مصرف کننده دارد، سرخس که نقطه اتصال حوزه ریلی و کریدور اصلی شمال به جنوب و شرق به غرب است، در برابر مصرف گرایی این کشورها یک مزیت محسوب می‌شود.

سرخس بیشترین ساعات تابش نور را دارد

معاون استاندار خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: برای رفع ناترازی انرژی برق و برون رفت استان و کشور از این وضعیت، ۲ راهکار شامل ارتقای وضعیت نیروگاه‌های فسیلی کشور و تبدیل آنها به سیکل ترکیبی، ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و بادی بزرگ در سرخس و خواف وجود دارد که باید عملیاتی شود.

وی ادامه داد: با ایجاد هر نیروگاه سیکل ترکیبی، ۱۸۰ مگاوات برق به مجموعه تولید برق خراسان رضوی اضافه می‌شود، از سوی دیگر سرخس بیشترین ساعات تابش نور خورشید و بهترین زاویه تابش آفتاب در روزهای گرم سال بویژه در روزهایی که استان با ناترازی برق مواجه است را دارد.

نوری زاده با تاکید بر اینکه باید به زیرساخت‌های حوزه برق و ظرفیت های انتقال آن در سرخس توجه بیشتری شود، گفت: منطقه سرخس انتخاب درستی برای راه‌اندازی پارک نیروگاه خورشیدی است و در کنار آن، آستان قدس رضوی نیز می‌تواند به عنوان ضلع سوم وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه شود.

وی کل مصرف برق در سرخس را ۵۷ مگاوات ذکر و بیان کرد: یکی از نقاط ضعف برای توسعه تبادلات ترانزیتی بین ایران و ترکمنستان در مرز سرخس، نبود پست ۴۰۰ کیلوولت برق است که باید هر چه سریعتر در این شهرستان وارد مدار شود، به طور قطع ایجاد پست با این ظرفیت برای سرمایه‌گذار جذابیتی ندارد و باید دولت در این زمینه وارد عمل شود.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار