هیچ برنامهای برای قطعی آب در تهران نداریم

شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام اینکه هیچ گونه برنامه قطعی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد، دلایل نوسان های شبکه آب را ناشی از افزایش دما و رشد پیک مصرف در برخی ساعت ها اعلام کرد.
به گزارش مملکت ما، وضعیت بارش ها در حوضه های آبریز استان تهران چندان مطلوب نبوده است و به گفته عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب تهران اکنون در دومین سال خشک در یک دوره آماری ۷۵ ساله قرار گرفته است.
بر همین اساس و با توجه به وضعیت نگران کننده منابع آبی شرکت آب و فاضلاب استان تهران روز یکشنبه اعلام کرد که این استان برای نخستین بار در دوره آماری درازمدت، پنجمین خشکسالی پیاپی را تجربه می کند و میزان بارش ها در سال آبی جاری حدود ۵۰ درصد در مقایسه با میانگین بلندمدت کاهش یافته است.
با وجود کم بارشی و محدودیت های آبی ناشی از خشکسالی های بی سابقه، آبفای تهران اعلام کرده که در تلاش است با مدیریت فشار شبکه و توزیع عادلانه آب و همراهی شهروندان در صرفه جویی ۲۰ درصدی، از اعمال قطعی آب پیشگیری کند.
براساس اعلام شرکت آبفای استان تهران، هیچ گونه برنامه نوبت بندی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد و نوسان های احتمالی در فشار شبکه ناشی از افزایش دما و رشد مقطعی پیک مصرف در برخی ساعت های گرم روز است.
این شرکت با اشاره به استقرار هوای گرم و تداوم رشد دما در روزهای آینده، ضمن درخواست دوباره از شهروندان برای همراهی در صرفه جویی دستکم ۲۰ درصدی مصرف آب، نصب مخزن و تعبیه پمپ پس از آن را راهکار موثری برای پیشگیری از نوسان های فشار شبکه به ویژه در طبقات بالای مجتمع های مسکونی اعلام کرد.
کاهش شدید ذخایر در سدهای تهران و البرز
سخنگوی صنعت آب با ارائه آمار نگرانکنندهای از وضعیت سدهای تأمینکننده آب تهران و البرز، ادامه داد: سد امیرکبیر (کرج) ۵۸ درصد کاهش نسبت به سال قبل، سد لار ۳۴ درصد کاهش، سد طالقان ۳۲ درصد کاهش و ترکیب سدهای لتیان و ماملو، ۴۷ درصد کاهش را تجربه میکنند.
بزرگزاده این آمار را نشانهای از سال آبی بسیار سخت پیشرو دانست و افزود: از زمستان سال گذشته، بارها از طریق رسانهها از مردم شریف استانهای تهران، البرز و بخشهایی از قزوین که از این سدها تأمین آب میشوند، درخواست کردیم با مدیریت مصرف آب به ما کمک کنند.
مدیریت مصرف ناکافی بوده است/ خطر کاهش رفاه آبی
وی هشدار داد: کاهش مصرف فعلی کفایت لازم را نداشته و بیم آن میرود که در صورت تداوم روند فعلی، رفاه آبی مردم بهویژه در مناطق تحت پوشش سدهای پنجگانه کاهش یابد.
سخنگوی صنعت آب از همه شهروندان خواست با جدیت بیشتری مصرف آب را مدیریت کرده و وزارت نیرو را در افزایش تابآوری منابع آبی یاری دهند تا از شرایط سختتر احتمالی جلوگیری شود.
انتهای پیام/
نظرات