|

معرفی سامانه جدید مشاغل سخت و زیان آور

معرفی سامانه جدید مشاغل سخت و زیان آور

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با معرفی سامانه جدید مشاغل سخت و زیان آور دلیل وقفه و تعطیلی چند ماهه سامانه قبل را تشریح کرد.

به گزارش مملکت ما، تا چند ماه قبل بسیاری از کارگران و کارکنان مشاغل سخت و زیان آور که متقاضی ثبت درخواست سختی کار خود و پیگیری نتیجه آن بودند می‌توانستند از طریق سامانه‌ای که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی اینترنتی  https://sakht.mcls.gov.ir ایجاد کرده بود نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

این سامانه امکانی را فراهم می‌کرد تا صاحبان مشاغل سخت و زیان‌آور مراحل ثبت و پیگیری درخواست سختی کارشان را به شکل غیرحضوری دنبال و پس از ثبت‌نام کد رهگیری دریافت کنند.

درحال حاضر برخی مشاغل از سوی وزارت کار تحت عنوان شغل های با سختی کار بالا و مخل سلامت جسم و روان تعیین شده که به دلیل سخت بودن شرایط چنین کارهایی، سوابق بیمه‌ای کارکنان و کارگران مشاغل با سختی کار بالا ۱.۵ برابر محاسبه می‌شود.

طی ماه‌های اخیر بسیاری از متقاضیان بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور از وقفه و قطعی چند ماهه سامانه مشاغل سخت و زیان آور اظهار گلایه داشتند و به دلیل این اختلال امکان ثبت درخواست یا پیگیری آن امکانپذیر نبود، به نحوی که کارشناسان روابط کار نیز از نگرانی و گلایه بسیاری از کارگران نسبت به تعطیلی سامانه سخن گفته بودند. چنانچه حمید حاج اسماعیلی - کارشناس روابط کار در این باره گفته بود: تعلل و طولانی شدن رسیدگی و ارزیابی درخواست کارگران توسط کمیته‌های مشاغل سخت و زبان آور و برخی شعب تامین اجتماعی باعث نارضایتی کارگران شده است در حالی که تعلل در اجرای صحیح قانون مشاغل سخت و زیان آور باعث محروم شدن بخش زیادی از کارگران از حقوق واقعی خود می‌شود.

تا اینکه در روزهای اخیر مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی دلیل تعطیلی چند ماهه را تشریح و از راه‌اندازی سامانه جدید مشاغل سخت و زیان آور خبر داد.

سامانه جدید تحت عنوان srk.mcls.gov.ir پس از تکمیل ذیل سامانه جامع روابط کار تشکیل شده و خدمت رسانی خود در حوزه مشاغل سخت و زیان آور را آغاز کرده است.متقاضیان بر اساس شخصیت حقیقی یا حقوقی خود جهت ثبت درخواست باید از طریق منوی مذکور و پس از احراز هویت وارد سامانه شوند.

در این مرحله رمز یکبار مصرف به شماره همراه آنها پیامک می‌شود و پس از درج کد در سامانه، وارد پوشه خود می‌شوند و گزینه بررسی مشاغل سخت و زیان آور را انتخاب می‌کنند.در نهایت گزینه ثبت درخواست فعال شده و اطلاعات محل‌های کار و عناوین شغلی مورد ادعای متقاضیان به شکل صحیح تکمیل و ثبت می‌شود.

آنطور که احمدرضا پرنده- مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفته قبل از راه‌اندازی سامانه جدید، یک سامانه برای ثبت درخواست مشاغل سخت وجود داشت که در سامانه جامع روابط کار تغییر کرد و چنانچه افراد طبق روال این سامانه را در اینترنت جست و جو کنند متوجه می‌شوند که خدمات آن متوقف شده است، بنابراین متقاضیان بررسی مشاغل سخت تنها باید به سامانه جدید به نشانی  مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور ‌آماده پاسخگویی به مشکلات متقاضیان هستند، تصریح کرد: اداره کل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تلاش است تا تمام فرایندهای خدمت رسانی الکترونیکی شود و درخواست متقاضیان مرتبط با بازرسی کار قابل درج در سامانه الکترونیکی باشد.

به اعتقاد مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، الکترونیکی شدن و کاهش دخالت انسانی در تنظیم این موارد ضمن بالابردن سرعت کار در رسیدگی به درخواست‌ها و کاهش هزینه‌ها و برخی واسطه‌گری ها جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار