فعالیت ۳۴۰ شهرک کشاورزی در کشور
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی، با اشاره به فعالیت ۳۴۰ شهرک کشاورزی در کشور، گفت: باید از سه و نیم میلیون تن محصولات گلخانه ای به ۱۰ میلیون تن طی پنج سال برسیم.
به گزارش مملکت ما، پیمان اسکندری در حاشیه سفر به لنگرود و بازدید از عرصه های مناسب این شهرستان جهت احداث شهرک های کشاورزی، اظهار کرد: شرکت شهرک های کشاورزی وظیفه راهبری و هدایت شهرک های کشاورزی در کل کشور را بر عهده دارد که در سه حوزه شیلاتی، دامپروری و گلخانه ای فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه حدود ۳۴۰ شهرک کشاورزی با مساحت ۳۲ هزار هکتار داریم، افزود: شرکت شهرک های کشاورزی، تمرکز واحدهای تولیدی بخش کشاورزی، ارتقای بهره وری و استفاده بهینه از آب و خاک و تنظیم بازار و صادرات محوری محصولات اساسی کشاورزی و ایجاد پایانه صادراتی و... را دنبال می کند.
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور با اشاره به ظرفیت بالای استان گیلان در بخش کشاورزی، یادآور شد: به منظور شناسایی و مطالعه عرصه های مناسب جهت احداث شهرک کشاورزی به شهرستان لنگرود آمدیم و احداث حداقل سه شهرک را در دستور کار داریم.
اسکندری با بیان اینکه هم از حیث اقلیم و هم از نظر آب و خاک در استان گیلان، ظرفیت احداث شهرک های گلخانه ای وجود دارد، عنوان کرد: به دنبال شناسایی و تامین زیرساخت های لازم جهت احداث شهرک های گلخانه ای در گیلان هستیم.
وی اعتبارات شرکت شهرک های کشاورزی در سال جاری از محل منابع ملی و تملکی را حدود هزار میلیارد تومان دانست و بیان کرد: منابع داخلی شرکت نیز حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی با اشاره به توجه ویژه دولت چهاردهم و وزارت جهاد کشاورزی به بخش گلخانه ها و تولید محصولات گلخانه ای در راستای برنامه هفتم توسعه، خاطرنشان کرد: باید از سه و نیم میلیون تن محصولات گلخانه ای به ۱۰ میلیون تن طی پنج سال برسیم.
وی کشت در فضای بسته و عمودی را از دیگر اهداف وزارت جهاد کشاورزی دانست و تاکید کرد: برای احداث شهرک های کشاورزی در نقاط مختلف کشور به ویژه شهرک های شیلاتی و گلخانه ای برنامه ریزی کردیم. صادرات محصولات کشاورزی بر صیفی جات گلخانه ای تمرکز دارد که به دلیل کنترل تغذیه و آفات، از کیفیت بالایی برخوردار بوده و به واسطه سورت و بسته بندی، بازارپسند است.
اسکندی عمده محصولات گلخانه ای را صادرات محور دانست و گفت: متاسفانه کشاورزی ما طی سالیان گذشته سنتی بوده و قدر آب و خاک را ندانستیم؛ مجموعه شهرک های کشاورزی به واسطه تمرکز واحدهای پراکنده، صرفه جویی در مصرف آب و انرژی را محقق می کنند.
وی اقلیم مناسب، نزدیک بودن به کشورهای حوزه «CIS» و دسترسی به بازارهای جهانی را از دیگر مزیت های کشت گلخانه ای در گیلان دانست و اضافه کرد: استان گیلان برای سرمایه گذاران دارای جذابیت است و لذا پس از تملک اراضی ملی و دولتی و ایجاد زیرساخت های مناسب، شرایط واگذاری به سرمایه گذار را فراهم می کنیم؛ البته اولویت با سرمایه گذاران بومی است.
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی به تولید محصولات متنوع کشاورزی در گلخانه های گیلان از جمله بلوبری و موز و آناناس اشاره کرد و متذکر شد: تولید در گلخانه چهارفصل بوده و امکان کنترل کود و سم مطابق با استانداردهای بین المللی وجود دارد.
اسکندری گیلان از استان های مهم برای توسعه کشت گلخانه ای دانست و خاطرنشان کرد: شهرک های گلخانه ای نقش مهمی در تولید و اشتغال و ارزآوری دارند و در هر هکتار گلخانه، برای ۱۲ نفر شغل ایجاد می شود.
انتهای پیام/
نظرات