رشد ۷ درصدی خرید تضمینی گندم از کشاورزان تا به امروز

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از خرید تضمینی ۱.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان کشور تا به امروز خبر داد و اعلام کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته است.
به گزارش مملکت ما، مجید آنجفی در جریان بازدید از مزارع الگویی مرکز تحقیقات دیم کشور در مراغه، آذربایجانشرقی را یکی از استانهای مهم کشور در حوزه تولیدات کشاورزی دانست و گفت: سالانه حدود ۵ میلیون تن محصول کشاورزی در این استان تولید میشود که ۶۰ درصد آن به بخش زراعت اختصاص دارد.
وی با اشاره به خرید تضمینی گندم در سال جاری افزود: تا امروز ۱.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد افزایش نشان میدهد. با وجود بحرانهای ناترازی انرژی و خشکسالی بیسابقه، پیشبینی ما این است که در پایان فصل، حدود ۹ میلیون تن گندم به مراکز خرید تحویل شود و مجموع تولید گندم کشور به ۱۱ میلیون تن برسد.
آنجفی با تأکید بر استفاده از فناوریهای نوین و ارقام جدید برای جبران کاهش بارشها تصریح کرد: این اقدامات میتواند به پایداری تولید در شرایط سخت اقلیمی کمک کند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به ضعف موجود در برداشت مکانیزه حبوبات در دیمزارها اشاره کرد و گفت: لازم است ادوات برداشت اصلاح شده و ماشینآلات جدیدی طراحی شود تا امکان برداشت مکانیزه در تناوبهای زراعی دیم فراهم شود.
وی تأمین امنیت غذایی را اولویت کشور دانست و خاطرنشان کرد: مزارع دیم نقش مهمی در این حوزه دارند و ما سرمایهگذاری لازم را برای توسعه آنها انجام خواهیم داد.
آنجفی در خصوص پرداخت مطالبات گندمکاران نیز گفت: سال گذشته دولت در شرایطی مستقر شد که بدهی سنگینی به گندمکاران وجود داشت، اما با دستور رئیسجمهور و پیگیریهای وزیر جهاد کشاورزی، این بدهیها در کوتاهترین زمان پرداخت شد. امسال نیز با آغاز برداشت گندم در استانهای جنوبی، پرداخت مطالبات کشاورزان از یکی دو روز آینده آغاز خواهد شد.
وی تأکید کرد: پرداخت مطالبات گندمکاران به ترتیب تاریخ تحویل گندم به مراکز خرید انجام خواهد شد و امیدواریم سال بسیار خوبی برای کشاورزان در این زمینه رقم بخورد.
نیمی از زراعت کشور در دیمزار انجام میشود
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه نیمی از زراعت کشور در دیمزار انجام میشود، میزان بارش تاثیر بسیار زیادی بر تولید محصول دارد.
فرامک عزیزکریمی در جریان بازدید از مزارع الگویی مرکز تحقیقات دیم کشور در مراغه به خبرنگاران گفت: نیمی از حدود ۱۲ میلیون هکتار زراعت کشور به دیمزارها تعلق دارد که از این میزان ۴ میلیون هکتار گندم، ۶۰۰ هزار هکتار حبوبات و عدس، بیش از یک میلیون هکتار جو دیم است.
وی ادامه داد: در طرح جهش تولید در دیمزارها با کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز برخی محصولات تناوبی مانند محصولات علوفهای، دانههای روغنی و گیاهان دارویی سرمایه گذاری شده است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: آذربایجان شرقی نیز کاهش بارندگی به میزان قابل توجهی داشت که بارندگیهای بعد از ۲۵ فروردین نیز تا میزانی این کاهش بارندگی را جبران کرد و امیدواریم شرایط دمایی و بارندگیها موجب شود تا محصولات تولید مناسبی را داشته باشند.
عزیز کریمی ادامه داد: اگرچه که پیش بینی میزان تولید و برداشت برای برخی از مناطق بسیار زود است اما پیش بینی میکنیم بین ۸ تا ۹ میلیون تن خرید گندم و حداکثر ۱۲ میلیون تن گندم تولید شود.
وی بیان کرد: زراعت دیم، زراعت بسیار حساسی است چرا که تاثیرپذیری است بسیار زیادی از اقلیم و میزان بارش دارد. بیش از ۸۰ درصد کار در زمان کشت از قبیل انتخاب بذر مناسب، زمان کشت مناسب، تغذیه مناسب، کشت با کارنده مناسب و روشهای بهینه کشت از جمله کشت عمود بر شیب، مصرف کود پایه به صورت ازته و فسفاته نکاتی هستند که در مزارع دیم باید به آن توجه شود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها در ۲۵ استان کشور در حال اجراست که حدود ۳ هزار کارشناس فعالیتهای ترویجی را زیر نظر ۲ هزار مدیر، مدیر شهرستان و سازمانهای جهاد کشاورزی انجام میدهند.
عزیز کریمی بیان کرد: با توجه به اینکه منابع آبی کشور محدود است روی دیمزارها تمرکز و برنامه ریزی ویژه ای داریم تا بتوانیم سهم تولید کمتر از ۱۰ درصد را به حدود دو برابر برسانیم.
وی در خصوص وضعیت گندم در سال گذشته گفت: در سال قبل بعد از سه سال خشکسالی، یک سال پربارش را تجربه کردیم که نتیجه آن ۱۲ میلیون تن خرید تضمینی گندم بود. در کشور ما که بیشتر کشت آن در دیمزارها است میانگین بارندگی تاثیر بسیار زیادی در میزان تولید محصول دارد.
انتهای پیام/
نظرات