|

کشت ۲۵۰ هکتار پنبه با ارقام اصلاح‌شده در تربت حیدریه

کشت ۲۵۰ هکتار پنبه با ارقام اصلاح‌شده در تربت حیدریه

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه از کشت ۲۵۰ هکتار پنبه با ارقام اصلاح‌شده در این شهرستان خبر داد.

به گزارش مملکت ما، علیرضا قادری با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه در کنترل آفات و بیماری‌های پنبه در این شهرستان افزود: اعضای ستاد شبکه مراقبت این سازمان به‌ صورت مستمر تمام مزارع پنبه را رصد و پایش می‌کنند تا از بروز مشکلات در تولید این محصول استراتژیک جلوگیری شود.

وی با اشاره به اهمیت رصد مزارع پنبه اظهار کرد: این فرآیند نه‌تنها شامل شناسایی آفات کلیدی می‌شود، بلکه به‌ طور همزمان نظارت بر بیماری‌های مختلف پنبه نیز در دستور کار قرار دارد.

قادری به آفات مهمی مانند آفات مکنده، کرم قوزه، کرم خاردار پنبه و آفت قرنطینه‌ای کرم برگ‌خوار پاییزه اشاره کرد و افزود: این آفات می‌توانند به‌ سرعت به محصولات آسیب برسانند.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌ حیدریه درباره بیماری‌های شایع پنبه مانند بوته میری، بیان کرد: نظارت دقیق بر مزارع پنبه می‌تواند به جلوگیری از کاهش کیفیت و کمیت محصول کمک کند. این اقدامات شامل نصب تله‌های فرومونی و آموزش بهره‌برداران می‌شود.

وی تأکید کرد: مبارزه با آفات باید بر اساس اطلاعات به‌ دست ‌آمده از پایش‌ها و با توجه به مراحل بیولوژی آفت هدف به‌طور مؤثر و به‌موقع انجام شود. این روش‌ها می‌توانند به‌ طور قابل توجهی از خسارات به محصول جلوگیری کنند و به کشاورزان کمک کنند تا بهترین نتیجه را از تلاش‌های خود بگیرند.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌ حیدریه درباره آمار کشت پنبه در این شهرستان بیان کرد: امسال ۲۵۰ هکتار پنبه با ارقام غالب ورامین و شایان در سطح اراضی شهرستان کشت شده است.

وی همچنین با بیان اینکه پنج تن و ۵۴۰ کیلوگرم بذر اصلاح‌شده در اختیار پنبه‌کاران قرار گرفته است، میانگین عملکرد و تولید پنبه در هکتار را سه تن اعلام کرد و گفت: با توجه به سطح مزارع شهرستان، کل تولید این محصول حدود ۷۵۰ تن برآورد می‌شود.

قادری در ادامه یکی از مشکلات اصلی پنبه‌کاران را قیمت پایین وش پنبه دانست و تصریح کرد: با افزایش هزینه‌های تولید، این موضوع موجب عدم صرفه اقتصادی برای کشاورزان شده و نیازمند توجه و بررسی جدی از سوی مسئولان مربوطه است.

وی خاطرنشان کرد: برای بهبود وضعیت اقتصادی پنبه‌کاران، لازم است که قیمت محصولات کشاورزی به‌ طور منطقی و عادلانه تعیین شود؛ این اقدام می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا با انگیزه بیشتری به فعالیت‌های خود ادامه دهند و از ظرفیت‌های موجود در این حوزه بهره‌برداری کنند.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌ حیدریه از زارعین خواست با همکاری و هماهنگی با مدیریت جهاد کشاورزی، ضمن رعایت نکات فنی و کشاورزی، به پایش و کنترل آفات و بیماری‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی بر اهمیت آموزش و اطلاع‌رسانی به کشاورزان تأکید کرد و گفت: با ارتقای سطح آگاهی زارعین نسبت به آفات و بیماری‌ها می‌توان به افزایش تولید و بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزی در این منطقه امیدوار بود.

بیش از ۱۲ هزار بهره‌بردار کشاورزی که معادل ۷۹ درصد نیروی کار تربت‌ حیدریه است، در گستره ۹۰ هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.

تربت حیدریه به عنوان یکی از مراکز مهم کشاورزی در خراسان رضوی، دارای تنوع بالایی از محصولات کشاورزی است، به عنوان مثال زعفران، ابریشم، خربزه، پسته، بادام، گندم، جو، سیب زمینی، کلزا، پیاز، چغندرقند، و گوجه فرنگی نیز در تربت حیدریه کشت می‌شود.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار