افزایش ۶۵ درصدی کشت پاییزه چغندرقند در استان کرمانشاه

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به استقبال کشاورزان از کشت پاییزه چغندر قند در استان گفت: امسال پیش بینی می شود ۴۶۰ هزار تن چغندر از مزارع استان برداشت شود که در مقایسه با سال زراعی گذشته حدود ۶۵ درصد افزایش نشان می دهد.
به گزارش مملکت ما، سعید کریمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه در سال زراعی جاری ۶ هزار و ۶۸۴ هکتار است که این میزان نسبت به سال گذشته ۸۵ درصد افزایش نشان می دهد.
وی متوسط عملکرد چغندرقند استان را حدود ۷۵ تن در هکتار عنوان کرد و یادآور شد: در سال زراعی گذشته سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه استان سه هزار و ۶۰۰ هکتار و تولید حاصل از این سطح نیز ۲۸۰ هزار تن بود، اما در سال زراعی جاری پیش بینی می کنیم ۴۶۰ هزار تن چغندرقند در استان تولید شود که تقریبا معادل ۲۰ درصد تولید چغندرقند پاییزه کشور است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سطح برداشت شده چغندر قند در سال زراعی جاری را تا ۱۶ تیرماه به میزان سه هزار و ۹۳۰ هکتار عنوان کرد و گفت: تا این تاریخ، ۲۲۴ هزار و ۹۲۲ تن محصول توسط کارخانه های قند خریداری شده است.
کریمی ادامه داد: در حال حاضر در داخل استان کارخانه های قند بیستون و اسلام آباد غرب و در خارج استان نیز کارخانه های بنیاد و نقش جهان اصفهان، قزوین، چهارمحال بختیاری و همدان کار خرید محصول چغندرقند کشاورزان این استان را به بهای هر کیلوگرم ۵۲ هزار ریال عهده دار هستند.
وی با بیان اینکه شروع کشت چغندر قند پاییزه در استان کرمانشاه از اواسط مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد یادآور شد: کار برداشت این محصول نیز از ۲۰ اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر مردادماه ادامه دارد.
کریمی تاکید کرد: چغندر قند پاییزه یک محصول مهم در تناوب زراعی محصولات کشاورزی محسوب می شود که به علت استفاده از آب باران حداقل ۴۰ درصد مصرف آب کمتری نسبت به چغندرقند بهاره دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: با توجه به نقش مهم این محصول در تناوب و آب بری کمتر و پتانسیل خوب مناطق گرمسیر استان در عملکرد و کیفیت محصول تولیدی، سازمان جهاد کشاورزی با کمک استانداری کرمانشاه درصدد احداث یک کارخانه قند سوم در استان است که در صورت تحقق این موضوع در استان کرمانشاه قابلیت افزایش کشت پاییزه تا ۱۰ هزار هکتار در سال وجود دارد.
کریمی افزود: در سال زراعی جاری استان کرمانشاه با سطح تقریبی ۲۳ هزار هکتار چغندرقند بهاره و پاییزه و پیش بینی تولید حدود یک میلیون و چهارصد هزار تن به عنوان قطب تولید چغندر قند در کشور مطرح می باشد و این تولید برای اولین بار حاصل گردیده است.
انتهای پیام/
نظرات