کشت و تولید ۴۰ نوع محصول زراعی در استان همدان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ۴۰ نوع محصول زراعی در این استان کشت و تولید میشود، گفت: در استان همدان ۶۳۷ سالانه بیش از ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی زیر کشت محصولات زراعی قرار میگیرد و سالانه حدود چهار میلیون تُن انواع محصول زراعی در این استان تولید میشود.
به گزارش مملکت ما ، رضا بهراملو یکشنبه ۶ مهر در جمع خبرنگاران، اضافه کرد: ۷۵ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی استان همدان مربوط به زراعت است و سیبزمینی، گندم، جو، سیر، یونجه و دانههای روغنی از مهمترین محصولات زراعی این استان هستند.
وی با بیان اینکه ۲۶ درصد محصولات غرب کشور در استان همدان تولید میشود، گفت: این استان در تولید محصولاتی نظیر سیر، گندم، یونجه، کلزا و جو رتبه نخست را در غرب کشور دارد.
بهراملو در ادامه با اشاره به اهمیت کشت تابستانه سیب زمینی در استان همدان و جایگاه آن در کشور، گفت: ۸۵۰۰ هکتار از اراضی استان زیرکشت سیبزمینی بهاره بوده بیش از ۳۶۵ تُن محصول برداشت شد.
وی با بیان اینکه کشتهای بهاره سیب زمینی این استان در شهرستانهای همدان و بهار انجام میشود و کشتهای پاییزه در همه شهرستانهای استان به ویژه رزن و کبودرآهنگ صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: سالانه برنامه کشت سیبزمینی این استان ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار است که ۱۱ هزار هکتار آن با برآورد تولید ۴۸۳ هزار تن کشت پاییزه است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه صد در صد مزارع سیب زمینی استان مکانیزه است و ۹۵ درصد سطح این مزارع مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار است، قابلیتهای بخش زراعت استان همدان را با داشتن کشاورزان خوب و حرفهای و سهم مطلوب در تولید محصولات زراعی بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: حفظ منابع آبی و کشت محصولات کم آببر راهبرد اساسی در حفظ و تقویت جایگاه همدان در تولید محصولات زراعی در کشور است.
بهراملو با اشاره به اینکه تولید ارقام جدید و کم آببر و همچنین مقاوم به تنشهای خشکی و در نتیجه مدیریت زمان کشت از دیگر راهبردهای استان است، گفت: سطح زیرکشت باغات این استان در ۲۰ سال گذشته ۶۱ درصد رشد کرده است.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات همدان در سال ۱۳۸۴ ، ۵۷ هزار و ۵۹۷ هکتار بوده و در سالجاری به ۹۲ هزار و ۹۱۲ هکتار رسیده است، به رشد ۹۴ درصدی تولیدات باغبانی در این استان اشاره کرد و افزود: تولیدات باغبانی استان از ۵۰۷ هزار و ۳۱۸ تن به ۹۸۴ هزار تن در سال رسیده است.
بهراملو با اشاره به اینکه میانگین تولیدات باغبانی استان همدان در ۲۰ سال گذشته هشت تن و ۸۰۸ کیلو بوده و در سال جاری به ۱۰ تن و ۵۹۲ کیلوگرم رسیده است، کل تولیدات کشاورزی استان همدان را پنج میلیون تُن دانست و خاطرنشان کرد: این استان در تولید محصولات باغی یکی از مهمترین استانها در کشور در حوزه محصولات سردسیری و گیاهان دارویی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه همدان در تولید گردو رتبه نخست، انگور رتبه دوم، گیاهان دارویی و کشمش رتبه سوم، قارچ خوراکی و شلیل رتبه چهارم، آلو و هلو رتبه پنجم، آلبالو رتبه ششم و در تولید محصول سیب رتبه هشتم کشور را دارد، اظهار کرد: همدان با تولید هزاران تُن انواع محصولات باغی رتبه یازدهم را از نظر سطح و رتبه هشتم را از نظر تولید در کشور به خود اختصاص داده است که این آمار نشاندهنده این است که متوسط تولید باغات استان بیشتر از کشور است.
انتهای پیام/
نظرات