|

۲۰۰ میلیون متر مربع کاشی از ایران صادر می‌شود

۲۰۰ میلیون متر مربع کاشی از ایران صادر می‌شود

رییس انجمن صنفی کاشی و سرامیک تزئینی ایران گفت: با توجه به اینکه منابع مواد اولیه پایه‌ای در کشور فراوان است، این محصول به عنوان محصول پایه می‌تواند در بازارهای صادراتی به ویژه عراق، آسیای میانه و کشورهای عربی ارزآور باشد.

به گزارش مملکت ما ، اصغر آهنی‌ها در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کاشی و سرامیک اظهار کرد: ظرفیت تولید ۷۰۰ میلیون متر مربع در صنعت کاشی و سرامیک وجود دارد که از این میزان بیش از ۲۰۰ میلیون متر مربع صادر می‌شود و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مربع، مصرف داخلی است.

وی با بیان اینکه در صنعت کاشی و سرامیک حرف اول را ایتالیا و پس از آن کشور چین می‌زند، اظهار کرد: در حال حاضر مجموعه‌های دانش بنیان، ماشین آلات مورد نیاز این صنعت را تولید می‌کنند و در این زمینه نیازی به تولیدات کشورهای دیگر و یا ایتالیا نداریم و اگر با این روش حرکت کنیم می‌توانیم ارزش افزوده بالایی ایجاد کنیم.

به گفته رئیس انجمن صنفی کاشی و سرامیک تزئینی ایران واردات در این حوزه معنادار نیست و در حوزه صادرات نیز یکی از چالش‌های اساسی، بحث برگشت ارز حاصل از صادرات، تامین نقدینگی و عدم ثبت در قوانین، از مهم‌ترین چالش‌ها است. همچنین یکی از چالش‌های مهم بخش تولید و صادرات، کمبود حامل‌های انرژی است و قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان معضلی است که باید در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود.

در ادامه سید احمد میرزایی -م جری برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کاشی و سرامیک- با بیان اینکه این نمایشگاه در متراژ بیش از ۱۳ هزار مربع فضای مفید در هشت سالن از برندهای برتر ایران در حوزه کاشی و سرامیک در حال برگزاری است، اظهار کرد: نمایشگاه‌ها، ویترین اقتصادی هر کشوری هستند که اگر به درستی در این زمینه اقدام شود می‌توانند در توسعه صادرات و رونق اقتصادی نقش موثری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۳ و ۱۳۸۷ اولین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی در این صنعت در استان یزد برگزار شد و یزد به عنوان قطب کاشی صادراتی ایران انتخاب شد، گفت: می‌توان گفت در حال حاضر استان یزد، ۶۰ درصد کاشی ایران را تولید می‌کند. همچنین در این نمایشگاه بازدیدکنندگانی از ایتالیا، اسپانیا، چین، هند، عراق، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان، روسیه، پاکستان، کشورهای عربی و عمان و قطر حضور دارند.

میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر عمده صادرات کاشی و سرامیک ایران به کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان انجام می‌شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه گرانی و تامین پایدار حامل‌های انرژی یکی از مشکلاتی است که در مسیر صادرات کاشی به کشورهایی اروپایی و آسیای میانه وجود دارد، برای توسعه سهم بازار در این کشورها، برپایی نمایشگاه های تخصصی و حضور بازرگانان خارجی می‌تواند، کارگشا و موثر باشد.

عزت الله اکبری تالارپشتی - رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی- نیز در این مراسم گفت: نباید فقط به‌ دنبال ارزآوری از نفت باشیم بلکه باید از پتانسیل و ظرفیت دیگر صنایع برای ارزآوری استفاده کنیم. در حوزه صنعت کاشی و سرامیک، تولیدکنندگان توانمندی در کشور فعال هستند که با رقبای خارجی رقابت می‌کنند، موانعی در حوزه صادرات وجود دارد که باید رفع شود.

وی با بیان اینکه در حوزه تولید رشد کردیم، اما به موازات آن در حوزه برق و گاز و به طور کلی انرژی رشد متوازنی نداشتیم تصریح کرد: مشکل دیگر در حوزه صادرات، موضوع انتقال ارز است و این وظیفه دولت است که ساز و کار انتقال ارز را فراهم کند.

انتهای پیام/

نظرات