|

پاکستان بدنبال دریافت وام ۷ میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پل

پاکستان بدنبال دریافت وام ۷ میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پل

پاکستان برای تامین مالی میان‌مدت ۷ میلیارد دلاری با صندوق بین‌المللی پول به توافق رسیده است. این تامین مالی به دولت شهباز شریف مهلت می‌دهد تا این کشور را از بحران اقتصادی خارج کند.

به گزارش مملکت ما، صندوق بین‌المللی پول روز جمعه ۲۲ تیر (۱۲ژوئن) اعلام کرد که با دولت نخست‌‌وزیر شهباز شریف برای برنامه تامین مالی ۳۷ ماهه تحت تسهیلات صندوق توسعه، به توافق اولیه‌ رسیده است.   

این توافق بیست و چهارمین بسته کمک مالی صندوق بین‌‍‌المللی پول به  پاکستان است و به نظر می‌رسد که هیئت اجرایی این صندوق این وام را تصویب کند، اما تاریخ وصول این وام مشخص نشده است.  

این وام با هدف ثبات اقتصادی پاکستان و تقویت مالیات‌های عمومی، کاهش تورم، بازسازی ذخایر خارجی و رفع نواقص اقتصادی برای تحریک رشد بخش خصوصی تصویب شده است.   

پاکستان متعهد شده است تا مشوق‌‍‌های مناطق ویژه اقتصادی را، که در سال ۲۰۱۲ برای جذب سرمایه‌گذاری بین‌المللی راه‌اندازی شده است، به‌تدریج حذف کند و شبکه مالیاتی‌اش را به بخش‌های بیشتری ازجمله کشاورزی گسترش دهد.    

در حال حاضر، پاکستان یکی از وخیم‌ترین بحران‌های اقتصادی اخیر آسیا را پشت سر می‌گذارد. این کشور در سال گذشته در آستانه ورشکستگی قرار داشت، اما صندوق بین‌الملل پول یک بسته نجات‌بخش کوتاه‌مدت ۳ میلیارد دلاری را به آن اعطا کرد.   

محمد اورنگ زیب، وزیر دارایی پاکستان، گفت که انتظار می‌رود که چین، عربستان و امارت شرایط وامشان را برای یک سال دیگر لغو کنند.    

از سویی دیگر، در ژوئن سال‌جاری تورم ۱۲.۶ درصد کاهش یافته است و ذخایر بانک مرکزی، که در فوریه ۲۰۲۳ به کمتر از سه میلیارد دلار کاهش یافته بود، اینک به بیش از ۹ میلیارد دلار رسیده است. براساس گزارش رسانه‌های پاکستانی این کشور به مسیر رشد بازگشته است.   

دولت شهباز شریف برای برآورده کردن شرایط صندوق بین‌المللی پول ناچار از اصلاحات اقتصادی است، اصلاحاتی چون افزایش مالیات‌، که بیشتر بر دوش کارگران حقوق‌بگیر است، و افزایش تعرفه‌های انرژی خانگی.  

پیش‌تر وزیر دارایی پاکستان گفته بود که اگر دولت نتواند درآمدهای مالیاتی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، این وام آخرین وام  پاکستان از صندوق بین‌المللی پول نخواهد بود.  

شهباز شریف ۷۲ ساله در مارس سال‌جاری از سوی پارلمان در مقام نخست‌وزیر پاکستان انتخاب شد. شهباز شریف پیش از نخست‌وزیری سه بار در مسند وزیر ارشد پنجاب، بزرگ‌ترین ایالت پاکستان، کار کرده بود. او تلاش زیادی برای بهبود وضعیت اقتصادی پاکستان انجام داده است.   

شهباز شریف به آذربایجان سفر کرده است و قرار است که سطح سرمایه‌گذاری میان این دو کشور تا دو میلیارد دلار افزایش یابد.

نخست وزیر پاکستان می‌کوشد وضعیت اقتصادی این کشور را بهبود ببخشد، در حالی که خطر تروریسم در پاکستان افزایش یافته است و گروه‌های تروریستی چندین بار به پروژه‌های اقتصادی چین در این کشور حمله‌ کرده‌اند. 

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار