|

ابرکوه فقط تا ۳۰ سال آینده آب دارد

ابرکوه فقط تا ۳۰ سال آینده آب دارد

استاد ابرکوهی دانشگاه استرالیا با اشاره به مشکلات آبی شهرستان ابرکوه گفت: ابرکوه فقط ۳۰ سال دیگر آب دارد.

به گزارش مملکت ما، سیدحسن فلاح‌زاده، استاد دانشگاه استرالیا در سمینار «در اعماق چاه‌های آب، فاجعه‌ای که قابل رویت نیست» که در سالن کنفرانس مرکز رشد واحدهای فناور ابرکوه برگزار شد، علت حضور خود در این سمینار را ارائه هشدار جدی به دوستداران محیط زیست و مسئولان شهرستان در مورد عواقب غیرقابل ‌جبران حفر و بهره‌مندی غیراستاندارد از چاه‌های آب دانست.

این استاد دانشگاه‌های استرالیا، با اشاره به آمار اعلام شده ۸۰۰ حلقه چاه که با اعماق مختلف بین ۵۰ تا بالای ۳۰۰ متر در ابرکوه فعال هستند و ۵۰۰ حلقه چاه که غیرفعال و متروکه هستند، اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۵۰ میلیون مترمکعب آب از این چاه‌ها باهدف بهره‌برداری در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و شرب برداشت شده که رقمی غیرقابل‌قبول و تأسف‌آور است.

دلایل بالا رفتن غلظت آب در ابرکوه

وی افزود: فرونشست‌های متعدد در منطقه ابرکوه، شوری آب تعدادی از چاه‌های کشاورزی و افت کیفیت آب‌های استخراج شده به دلیل بالا رفتن غلظت املاح آب از علائم آشکار و واضح نشان‌دهنده فاجعه زیست‌محیطی در منطقه است.

این نخبه ابرکوهی گفت: فرونشست‌ها و تخریب سفره‌های آب زیرزمینی در اعماق زمین، تداخل جریان‌های آب‌شور و آب شیرین به دلیل باز شدن منفذهایی که میله چاه‌های حفرشده در سطوح مختلف زمین‌شناسی ایجاد کرده‌اند، بالا آمدن سطح آب‌شور و راه‌یابی به سطح زمین و تخریب خاک و بسیاری دیگر از مشکلات، آینده خطرناکی را پیش روی ما قرار داده است.

وی با طرح این پرسش که در حوزه آبی ابرکوه تا چند سال دیگر آب برای استخراج وجود دارد؟ اظهار داشت: هرچند حجم آب شیرین منطقه مشخص نیست و البته می‌توان برآوردهایی داشت ولی با این حجم بالای استخراج شاید بتوان گفت که در ۳۰ سال آینده آبی برای شهرستان باقی نمی‌ماند.

فلاح زاده افزود: نکته‌ای که به آن توجه نمی‌شود و کاملاً مورد غفلت قرار گرفته این است که اگر آب‌های باکیفیت و بی‌کیفیت ازنظر شرب و کشاورزی در سفره‌های آب زیرزمینی از طریق چاه‌های حفرشده به هم وصل شوند، این عدد به نصف کاهش پیدا می‌کند.

لزوم تزریق سیمان به چاه‌های غیرفعال

این استاد دانشگاه با بیان این‌که اولین اقدام پیشنهادی و فوری، نصب جداره و تزریق سیمان به چاه‌های غیرفعال، غیرقابل استفاده و پلمپ شده و یا پر کردن آن‌ها به روش علمی است اظهار داشت: نصب جداره برای چاه‌ها و تزریق سیمان مخصوص به پشت این جداره‌ها، به‌منظور عدم حرکت و تداخل سیالات زیرزمین که در اعماق مختلف زمین با فشارهای گوناگون وجود دارند تحت نظارت مستمر شرکت‌های صاحب این فناوری از دیگر راه‌کارهای جلوگیری از تخریب آب‌های زیرزمینی است.

فلاح زاده ضمن برشمردن خطرات این فاجعه زیست‌محیطی و دامنه تأثیرات وسیع و عمیق آن بر زندگی شهروندان در سال‌های آتی افزود: مطرح شدن این مشکلات در رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی به مردم برای دقت و تعمق بیشتر در مسئله و تبدیل‌شدن این موضوع به مطالبه‌ای عمومی و مردمی برای برخورد علمی و آگاهانه و مقابله با مشکل یک ضرورت است.

سمینار «در اعماق چاه‌های آب، فاجعه‌ای که قابل‌رؤیت نیست» به همت مرکز رشد واحدهای فناور ابرکوه و با حمایت شهرداری ابرکوه و در قالب رویدادهای پویش به‌سوی فردا باهدف توجه دادن مخاطبین به عمق و وسعت بحران آب در شهرستان ابرکوه برگزار شد.

پویش به‌سوی فردا متشکل از افراد علاقه‌مند به کتاب، گفتگو، تعالی فردی و توسعه شهر ابرکوه است که نسبت به برگزاری جلسات آموزشی و فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف، باهدف توانمندسازی جامعه هدف و با بهره‌گیری از اساتید و نخبگان مهاجر ابرکوهی تلاش می‌کند.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار