|

نارضایتی قطری‌ها از تخم‌مرغ‌های صادراتی ایران

نارضایتی قطری‌ها از تخم‌مرغ‌های صادراتی ایران

دبیرکل کانون سراسری انجمن های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار ایران گفت: تجار قطری از کیفیت تخم مرغ صادراتی ایران در سال گذشته رضایت نداشتند و در صورتی که این مشکل حل نشود، بازار قطر را از دست می دهیم.

به گزارش مملکت ما، سید فرزاد طلاکش روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ تهران که به تازگی برگزار شد، تجار قطری اعلام کردند که از کیفیت تخم مرغ سال گذشته ایران رضایت نداشتند که در این صورت این بازار را از دست می دهیم و قطر تخم مرغ مورد نیاز خود را از هندوستان تامین خواهد کرد.

وی میزان صادرات تخم مرغ در جهان را ۸۷ میلیون تن اعلام کرد که کمتر از سه درصد تولید آن را شامل می شود و در این باره اظهار داشت: سال گذشته ایران ۱۵۹ هزار تن صادرات تخم مرغ داشت و این محصول به دلیل فسادپذیری فقط بین کشورهای همسایه تبادل می شود.

طلاکش با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۶۷ درصد و در سال گذشته ۳۳ درصد از تخم مرغ های صادراتی ایران به بازار عراق ارسال شد، افزود: در سال گذشته میلادی از ۱۳۷ میلیون تن مرغ تولیدشده در جهان، تنها ۱۲ درصد آن در قالب تجارت بین المللی عرضه شده است و در مورد تخم مرغ نیز باید گفت که از ۸۰۷ میلیون تن تخم‌مرغ تولیدی کمتر از ۳ درصد در بازارهای جهانی معامله می شود که یکی از دلایل آن مشکلات لجستیکی و حمل‌ونقل است.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال و به دلیل مازاد تولید تخم مرغ این صنعت روزانه با ۱۴۰ میلیارد تومان زیان روبروست، گفت: شرایط فعلی بازار مرغ و تخم مرغ ناشی از ۴۵ درصد مازاد مرغ تخمگذار مادر است که باید هرچه زودتر حذف شود.

این فعال صنفی مدعی شد که مشکل فعلی صنعت تخم مرغ ناشی از برنامه‌ ریزی نادرست کارگروه تولید است که منجر به جوجه‌ریزی غلط ۷۲ میلیون قطعه‌ ای و مازاد تولید ۳۵ درصدی شده است و بر این اساس بر این نکته تاکید کرد که معدوم کردن مرغ‌های مادر برای جبران زیان از سوی تولیدکنندگان نیازمند مجوز کشتارگاهی است.

طلاکش گفت که تولیدکنندگان می خواهد گله‌ های مرغ مادر را با پرداخت هزینه حمل و نقل به کشتارگاه‌ ها ارائه کنند اما کشتارگاه ها حاضر نیستند این مرغ را دریافت کنند.

وی به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال ۱۳۹۸ در کشور اشاره کرد که سبب کمبود شدید تخم مرغ در کشور شد و در آن زمان تنها ۱۱ هزار تن تخم مرغ از ترکیه و جمهوری آذربایجان وارد شد و اظهار داشت: واردات راه‌حل مناسبی برای جبران کمبود تخم‌مرغ نیست.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار