افزایش قابل توجه قیمت جهانی قهوه عربیکا
 
  
      
      
      
                        تعرفههای آمریکا علیه برزیل در ماههای اخیر قیمت دانههای قهوه را افزایش داده است، اما تغییرات اقلیمی در درازمدت قیمتها را بالا نگه خواهد داشت.
به گزارش مملکت ما، قیمت قهوه عربیکا نسبت به ماه آگوست ۴۰ درصد رشد داشته و به دلیل خشکسالی در برزیل نگرانی در خصوص میزان تولید آن افزایش پیدا کرده است.
برزیل تولیدکننده ۴۰ درصد قهوه جهان است و از سال ۲۰۲۰ درگیر خشکسالی است. بعلاوه انتظار میرود تا ۲۰۵۰ نیمی از زمینهای فعلی کاشت قهوه همچنان مناسب کاشت آن باشند و برای همین هم افزایش قیمت قهوه میتواند ادامهدار باشد.
آمریکاییها پس از اعمال تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا بر برزیل، بزرگترین تولیدکننده جهان، در ماه ژوئیه، برای یک فنجان قهوه پول بیشتری پرداخت میکنند.
این هفته، قیمتها در بازار آتی دوباره افزایش یافت، زیرا ذخایر دانههای قهوه برزیلی در ایالات متحده به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۲۰ کاهش یافت و دونالد ترامپ، یکی دیگر از صادرکنندگان بزرگ، کلمبیا را تهدید به اعمال تعرفه کرد.
اما جنگ تجاری رئیس جمهور، عامل اصلی دیگری را که باعث افزایش قیمت قهوه میشود، پنهان میکند: تغییرات اقلیمی.
مناطق تولید قهوه در برزیل دچار خشکسالی شدیدی شدهاند. طی ماه گذشته، بخشهایی از ایالت میناس گرایس، یک منطقه بزرگ تولید قهوه، حدود ۷۰ درصد از میانگین بارندگی این دوره را ثبت کردهاند. طبق تحلیل آب و هوای بلومبرگ برزیل، هفته گذشته، این منطقه کمتر از نیمی از میانگین بارندگی تاریخی را تجربه کرده است.
برزیل از کاهش جنگلزدایی آمازون علیرغم آتشسوزیهای بیسابقه خبر میدهد.
طوفان ملیسا به برمودا نزدیک شد و جامائیکا را «شکسته» کرد.
تگزاس با وام ۱.۱ میلیارد دلاری از نیروگاه گازی پرمین حمایت میکند، زیرا تقاضای هوش مصنوعی افزایش مییابد.
فرناندو ماکسیمیلیانو، مدیر اطلاعات بازار قهوه در شبکه خدمات مالی StoneX، گفت: «هنوز مسئله آب و هوا وجود دارد. این تعرفهها، یک لایه اضافی هستند، اما ما نمیتوانیم عامل اصلی و ساختاری، یعنی عرضه کمتر را نادیده بگیریم.»
از آگوست امسال، قیمتهای آینده عربیکا، نوعی دانه قهوه که بیشتر در برزیل کشت میشود، تقریباً ۴۰ درصد افزایش یافته و به رکورد جدیدی نزدیک شده است. قیمت روبوستا، نوع دیگری که بیشتر برای قهوه فوری استفاده میشود، حدود ۳۷ درصد افزایش یافته است.

برزیل تقریباً ۴۰٪ از قهوه جهان را تولید میکند. به گفته تحلیلگران، این کشور از سال ۲۰۲۰ هر ساله خشکسالی را تجربه کرده است که منجر به پیشی گرفتن تقاضای جهانی قهوه از عرضه شده است. ماکسیمیلیانو انتظار دارد که این وضعیت متعادل شود، نه به دلیل افزایش تولید، بلکه به این دلیل که مردم به دلیل قیمتهای بالا، مصرف قهوه خود را کاهش میدهند.
شرکت ملی تأمین (Conab)، آژانس دولتی برزیل که سیاستهای کشاورزی را مدیریت میکند، اعلام کرد که انتظار دارد بارانهای اخیر، فشار بر گیاهان ناشی از خشکسالی قبلی را کاهش دهد. و در اوایل این ماه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، و لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برزیل، مذاکراتی را برای حذف تعرفههای کالاهای برزیلی آغاز کردند. این توافق منجر به قیمتهای ارزانتر قهوه برای مصرفکنندگان خواهد شد، زیرا واردات، انبارهای ایالات متحده را دوباره پر میکند.
با این حال، در درازمدت، انتظار میرود که با افزایش دما، قیمتها همچنان افزایش یابد. مطالعات میگویند به دلیل تغییرات اقلیمی، تنها حدود ۵۰ درصد از مناطق کشت قهوه امروزی تا سال ۲۰۵۰ برای تولید قهوه مناسب خواهند بود.
کشورهای تولیدکننده در حال حاضر برای آینده آماده میشوند. محققان در برزیل در حال منطقهبندی مناطق جدید کشت قهوه با دمای معتدل، بارندگی یا گزینههای آبیاری هستند. کشورهایی، از جمله برزیل و اوگاندا، همچنین به دنبال راههایی برای محافظت از گیاهان در برابر گرما و خشکسالی و همچنین شبیهسازی برای ایجاد محصولات مقاومتر در برابر گرما هستند.
کلبر سانتوس، حسابرس مالیاتی در وزارت کشاورزی برزیل، گفت: "برزیل کشوری بسیار ثروتمند است. یک مزیت عمده برای ما این است که درست در اینجا در کشور، میتوانیم شرایط مناسب و متمایزی برای قهوه پیدا کنیم."
عربیکا که بالاترین قیمت را دارد، نسبت به روبوستا که میتواند دماهای بالاتر را تحمل کند، نسبت به تغییرات اقلیمی حساستر است. صرف نظر از تنوع، تولید قهوه نیاز به بارندگی مداوم دارد. آندرهآ ایلی، رئیس IllyCaffe SpA، یک شرکت قهوه ایتالیایی، تخمین میزند که کمتر از 10 درصد از مزارع قهوه جهان آبیاری میشوند. او انتظار دارد که این سهم برای همگام شدن با روندها و تقاضای فعلی آب و هوا باید به یک سوم افزایش یابد.
این و سایر تغییرات برای مقاومتر کردن قهوه، هزینه آن را بیشتر افزایش میدهد، از جمله سرمایهگذاری در تکنیکهای جدید تولید، کودها و جمعآوری بهتر دانههای قهوه.
دانیل ال چامی، مدیر استراتژی پایدار در TIMAC AGRO International، که راهحلهای تکنولوژیکی برای کشاورزی پایدار ارائه میدهد، گفت: «اگر آب و هوا در حال تغییر است، باید آن را درک کنیم و سازگار شویم. ما نمیتوانیم به ایجاد نیازهای جدید و مواد مصرفی جدید ادامه دهیم، گویی آب و هوا وجود ندارد.»
انتهای پیام/
 
                     
                               
                               
                               
                               
                                   
                                   
                                   
                                   
                                  
نظرات