|

نیروگاه خورشیدی ۲۹۶ مگاواتی در استان خراسان رضوی در حال اجراست

نیروگاه خورشیدی ۲۹۶ مگاواتی در استان خراسان رضوی در حال اجراست

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان در دست اجراست که ۶۷ مگاوات آن توسط صنایع، ۳۹ مگاوات برای ادارات و بخش قابل توجهی نیز در حوزه خانگی، تجاری و کشاورزی برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش مملکت ما، عبدالوحید مهدوی‌نیا چهارشنبه سوم اردیبهشت، در آیین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی در سطح استان، اظهار کرد: در حال حاضر شرکت توزیع برق مشهد یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک دارد که ۳۸ درصد مصرف برق در بخش خانگی، ۲۵ درصد در بخش صنعتی و ۱۵ درصد در تعرفه‌های تجاری و سایر مصارف است.

وی افزود: تاکنون ۱۶.۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان احداث شده که ۱۳ مگاوات آن تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسیده است و سه‌ونیم مگاوات دیگر نیز در سال گذشته به ظرفیت استان افزوده شد.

مهدوی‌نیا با بیان اینکه ۶۷ مگاوات پروژه نیروگاه خورشیدی در سطح استان در دست اجراست، اضافه کرد: از این میزان، ۴۴.۵ مگاوات توسط صنایع و ۲۱.۷ مگاوات در قالب پروژه‌های در حال احداث تعریف شده است.

وی ادامه داد: در حوزه ادارات، مصرف برق ۶۵ اداره بررسی و میزان برق مورد نیاز آنها حدود ۳۹ مگاوات برآورد شده است. تاکنون هزار و ۸۰۰ کیلووات نیروگاه در این بخش نصب و راه‌اندازی شده و قرار است یک مگاوات نیروگاه برای ۲۲ اداره از محل اعتبارات تملک دارایی‌ها احداث شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد با اشاره به ماده ۱۶ قانون حمایت از صنایع خاطرنشان کرد: ۱۱۷ صنعت مشمول ماده ۱۶ هستند که باید ۲۹.۵ مگاوات نیروگاه احداث کنند. از این تعداد، تاکنون پنج نیروگاه وارد مدار شده‌اند که از جمله آنها نیروگاه شرکت چسب مشهد با ظرفیت ۸۲۰ کیلووات است.

وی اضافه کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، باید تا پایان سال ۱۴۰۶، در مجموع ۲۷۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان وارد مدار شود که سهم سال ۱۴۰۴، ۵۳ مگاوات، سهم ۱۴۰۵، ۹۳ مگاوات و سهم ۱۴۰۶ نیز ۱۲۶ مگاوات پیش‌بینی شده است.

مهدوی‌نیا گفت: از مجموع نیروگاه‌های ۲۹۶ مگاواتی، ۱۹۳ مگاوات سهم شهرستان مشهد و ۱۹.۶ مگاوات سهم طرقبه است. همچنین چهار نیروگاه با ظرفیت تقریبی چهار مگاوات آماده بهره‌برداری است.

وی درباره طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز اظهار کرد: شدت مصرف انرژی در کشور ما ۲۵۱ واحد است، در حالی که متوسط جهانی ۱۱۴ واحد است. این نشان می‌دهد که شدت مصرف انرژی در ایران بیش از دوبرابر میانگین جهانی است و روند آن برخلاف جهان، صعودی است.

وی همچنین از اجرای پروژه تعویض ۱۸۱ هزار چراغ ال‌ای‌دی در مشهد خبر داد و گفت: این طرح با سرمایه‌گذاری ۶۳۰ میلیارد ریالی اجرایی شده و باعث صرفه‌جویی ۱۰۸ میلیون کیلووات ساعت برق، ۳۰ میلیون متر مکعب گاز و ۲۴ میلیون لیتر آب خواهد شد.

در ادامه، حسین محمودی خراسانی، مدیر واحد صنعتی مجهز به برق خورشیدی، اظهار کرد: در آستانه بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان خراسان رضوی، امروز گرد هم آمده‌ایم تا شاهد گامی مهم در مسیر توسعه انرژی‌های پاک در کشورمان باشیم. این پروژه‌ها نقطه عطفی در حرکت ملی به سمت کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و دستیابی به آینده‌ای پایدار محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید، در کنار این موفقیت‌ها، چالش‌هایی نیز وجود دارد. تا پیش از این، اقتصاد انرژی به گونه‌ای نبود که سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر توجیه اقتصادی داشته باشد؛ چراکه برق خریداری‌شده از سرمایه‌گذاران با قیمتی بسیار پایین انجام می‌شد. این مانع برطرف شده و اکنون شاهد ورود صنایع و سرمایه‌گذاران به این عرصه‌ایم.

محمودی خراسانی گفت: با این حال، سرمایه‌گذاری اولیه بالا همچنان یکی از چالش‌های اصلی بویژه برای صنایع کوچک و متوسط است. در شرایطی که بسیاری از صنایع با کمبود نقدینگی مواجه‌اند، نبود تسهیلات مالی مناسب، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را دشوار کرده است. همچنین تمرکز تصمیم‌گیری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در تهران، فرآیند اخذ مجوزها را زمان‌بر و سخت کرده و به مانعی جدی برای سرمایه‌گذاری بدل شده است.

وی تأکید کرد: با وجود این چالش‌ها، مزایای بلندمدت استفاده از انرژی خورشیدی غیرقابل انکار است. این انرژی ضمن کاهش هزینه‌های بلندمدت، آثار مثبت زیست‌محیطی نیز به همراه دارد. برای جذب سرمایه‌گذاران صنعتی، باید ابتدا زیرساخت‌های پایدار تأمین شود تا با اطمینان از ثبات در تأمین انرژی، صنایع برای سرمایه‌گذاری تشویق شوند.

محمودی خراسانی خاطرنشان کرد: اقدام اخیر در اجرای این پروژه‌ها می‌تواند بعنوان یک الگوی موفق از همکاری بین دولت و بخش خصوصی مطرح باشد. با توسعه راهکارهای مالی و زیرساختی، می‌توان مسیر توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را هموار و کشور را به سوی استقلال انرژی و کاهش آلودگی زیست‌محیطی هدایت کرد. وی در پایان از تمام دست‌اندرکاران این پروژه ملی، از جمله وزارت نیرو، انجمن‌ها، سازمان‌های مرتبط و ادارات استانی قدردانی کرد و خواستار حمایت همه‌جانبه برای تداوم این مسیر شد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار