تولید نزدیک به یک میلیون تن محصولات باغی در استان همدان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از تولید سالیانه ۹۸۴ تُن محصولات باغی در این استان خبر داد.
به گزارش مملکت ما، رضا بهراملو سهشنبه ۸ مهر در جمع خبرنگاران در سالن جلسات این سازمان با اشاره به جزئیات گستردهای از جهش تولیدات باغی استان و تأثیرات موفقیتآمیز «طرح فراز» بر تاکستانهای استان، اظهار کرد: همدان با وجود محدودیت سرزمینی، سهمی قابل توجه در کشاورزی ملی دارد و اجرای طرحهای نوین بهرهوری را به اوج رسانده است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر استان همدان در دو دهه اخیر، افزود: طی ۲۰ سال گذشته، سطح زیرکشت باغهای استان همدان ۶۱ درصد افزایش داشته و به بیش از ۹۲ هزار هکتار رسیده و در نتیجه، تولیدات باغبانی ما نیز با جهشی ۹۴ درصدی به مرز ۹۸۴ هزار تن رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با برشمردن رتبههای ملی همدان، تصریح کرد: استان همدان امروز در تولید گردو رتبه نخست، در انگور از نظر سطح زیر کشت رتبه دوم و از نظر حجم تولید رتبه نخست، و در کشمش رتبه سوم کشور را به خود اختصاص است.
وی همچنین در رابطه با توسعه روشهای نوین باغبانی با اشاره به اجرای طرح فراز در ۴۰۰ هکتار از باغهای انگور استان، گفت: طرح فراز از سال ۱۳۹۸ در استان همدان آغاز شده آغاز شده که افزایش ۲۰ درصدی کمیت تولید و بهبود ۵۰ درصدی کیفیت محصول را میتوان از مزایای اصلی اجرای این طرح دانست.
بهراملو با بیان اینکه مهمتر از آن، این طرح موجب کاهش ۴۰ درصدی هزینههای کارگری شده و عملکرد تولید را به ۲.۵ برابر متوسط باغهای معمولی میرساند ضمن اینکه این روش نوین به کاهش مصرف آب و جلوگیری از سرمازدگی کمک شایانی میکند، تأکید کرد : شهرستان ملایر، که نیمی از باغات انگور استان را در خود جای داده و در سال ۱۳۹۷ به عنوان شهر جهانی انگور ثبت شده، پیشتاز اجرای این طرح بوده و ۲۰۰ هکتار از این ۴۰۰ هکتار را به خود اختصاص داده است.
بهراملو میانگین تولید انگور در هر هکتار از باغات طرح فراز ملایر را ۲۳ تُن اعلام کرد و افزود: این مبزان تولید انگور در سطح باغات ملایر در هر هکتار بسیار بالاتر از میانگین ۱۹ تُنی استان، ۱۳ تُنی کشور و ۱۱ تُنی جهان بوده و این را نشانهای از موفقیت سیاستهای فنی در حوزه باغبانی استان میتوان برشمرد.
انتهای پیام/
نظرات