|

استان کرمان رتبه نخست کشور در تولید محصولات باغی گیلاس و زردآلو

استان کرمان رتبه نخست کشور در تولید محصولات باغی گیلاس و زردآلو

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه این استان از نظر سطح زیرکشت محصولات باغی گیلاس و زردآلو، رتبه نخست کشور را دارد گفت: سالانه چهار هزارو ۴۶۹ تن گیلاس و ۳۰ هزار و ۳۰۰ تن زردآلو و قیسی در این استان تولید می‌شود.

به گزارش مملکت ما، علی باقری افزود: در استان سطح زیر کشت میوه گیلاس ۹۷۷ هکتار و سطح زیر کشت زردآلو و قیسی نیز پنج هزارو ۱۶۷ هکتار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه در استان رقم‌های گیلاس تکدانه محلی مشهد، زودرس اصفهان و سیاه مشهدی تولید می‌شود، اظهارداشت: ارقام زردآلو نیز در استان شامل زردآلو شاهرودی، زردآلو قیسی، زردآلوی تخم‌مرغی و زردآلو نوری است.

وی با اشاره به اینکه عمده این تولیدات که به سرباغی در استان شهرت دارد داخل استان مصرف می شود و مصرف داخلی دارد، گفت: در کرمان بیشترین سطح زیر کشت گیلاس مربوط به شهرستان بردسیر و کمترین سطح تولید نیز مربوط به رفسنجان و بم است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت زردآلو نیز مربوط به شهرستان بافت و کمترین سطح تولید این محصول مربوط به شهرستان اُرزوییه است.

وی با بیان اینکه باوجود رتبه نخست سطح زیر کشت این محصولات در استان اما از نظر میزان تولید محصول رتبه هجدهم کشور هستیم به برنامه‌های مدیریت امور باغبانی استان برای ارتقایء بهره‌وری و بهبود عملکرد کمی و کیفی باغات گیلاس و زردآلو در استان پرداخت و تصریح کرد: حذف ارقام نامناسب و کم‌محصول و تغییر رقم با ارقام پُرمحصول و سازگار به منطقه از جمله این برنامه هاست.

باقری با اشاره به اینکه در تولید محصولات زردآلو و گیلاس عملکرد باغات شاخص استان کرمان ۶.۵ تن در هکتار است، گفت: عمده مصرف گیلاس و زردآلو در استان به صورت تازه‌خوری است و واحد فرآوری برای آن وجود ندارد.

باقری گفت: با توجه به مدیریت مصرف کودهای شیمیایی پایه مانند کود ازته و فسفر کیفیت این محصولات نیز در استان وضعیتی مطلوب دارد و عمدتا جرو تولیدات سالم در این استان محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار