|

تولید ۷۲۰ تن چای خشک در تنکابن

تولید ۷۲۰ تن چای خشک در تنکابن

رئیس اداره چای تنکابن از تولید ۷۲۰ تن چای خشک در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با وجود کاهش نسبی محصول نسبت به سال گذشته، تولید در دهه اخیر ثبات داشته و برنامه‌های گسترده‌ای برای احیای باغ‌های چای در حال اجرا است.

به گزارش مملکت ما، کیومرث نعیمائی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود سه هزار و ۲۰۰ تن برگ سبز چای خریداری شده که منجر به تولید ۷۲۰ تن چای خشک در ۶ کارخانه فعال منطقه تنکابن و عباس‌آباد شده است.

وی با اشاره به روند تولید در دهه اخیر افزود: در طول ۱۰ سال گذشته، تولید برگ سبز بین سه هزار و ۱۰۰ تا سه هزار و ۳۰۰ تن در نوسان بوده است. تنها در سال ۱۴۰۲ به دلیل شرایط مساعد جوی، افزایش محصول داشتیم. امسال کاهش نسبی داشتیم، اما این در مقایسه با سال استثنایی گذشته است.

نعیمایی به برنامه‌های احیای باغ‌های چای اشاره کرد و گفت: با وجود برخی تغییر کاربری‌ها، پروژه‌های گسترده‌ای برای احیای باغات داریم. بنابراین اگرچه تغییر کاربری‌هایی هم در سطح منطقه رخ داده اما به همان نسبت احیای باغ هم انجام شده است. به عنوان مثال باغ ۲۲ هکتاری بنیاد که ۱۸ هکتار آن احیا شده است. ضمن اینکه ما از طریق صندوق مهر سالانه حدود ۲ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصدی با بازپرداخت ۳ ساله برای خرید تجهیزات و احیای باغات پرداخت می‌کنیم تا کشاورزان به احیا و بهره‌برداری از چای ترغیب شوند.

او با توضیح اینکه ۹۰ درصد چای تولیدی کارخانه‌های منطقه به فروش رفته است، پیرامون اقبال کم مردم به خرید این محصول داخلی به دلیل قیمت آن گفت: قیمت چای ایرانی حدود ۳۰۰ هزار تومان است که در مقایسه با چای وارداتی که حدود ۸۰۰ هزار تومان تمام می‌شود، قیمت مناسبی دارد. این درحالی است که چای ایرانی بدون افزودنی و ارگانیک است. متأسفانه قیمت صادراتی چای ایرانی ۱.۵ دلار در مقابل چای وارداتی ۵.۵ دلار است.

وی از رویکرد مدیریتی جدید سازمان چای برای کاهش واردات چای خبر داد و افزود: برای حمایت از تولید داخل سال ۱۴۰۳ تنها ۴۰ هزار تن چای وارد کشور شد. همچنین ما با همکاری پژوهشکده چای، برنامه‌ای برای تکثیر و توزیع نهال‌های یارانه‌دار در سطح شهرستان‌ها داریم، اما متأسفانه با استقبال کمی از سوی کشاورزان مواجه شده‌ایم.
نعیمایی خاطرنشان کرد: فرهنگ مصرف چای ایرانی در حال بهبود است و با ممنوعیت تبلیغ چای خارجی در رسانه‌ها، امیدارم که شاهد رشد تقاضا برای محصولات باکیفیت و ارگانیک داخلی باشیم.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار