|

تولید ۹۹ درصد لپه کشور در شهرستان آذرشهر

تولید ۹۹ درصد لپه کشور در شهرستان آذرشهر

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید ۹۹ درصد لپه کشور در شهرستان آذرشهر خبر داد.

به گزارش مملکت ما، شهرام شفیعی در حاشیه بازدید از دو کارخانه لپه سازی برزگر و حبیبی در شهرستان آذرشهر گفت: شهرستان آذرشهر با تولید بیش از ۱۴۰ هزار تن لپه، بزرگ‌ترین مرکز تولید این محصول در کشور بوده که در ۱۸۰ کارگاه لپه‌سازی این شهرستان تولید می‌شود که بخشی از آن به بازارهای داخلی و برخی کشورهای همسایه صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان آذرشهر در استان آذربایجان شرقی به عنوان پایتخت تولید لپه در ایران شناخته می شود و حدود ۹۹ درصد از لپه کشور در این منطقه تولید می‌شود، افزود: آذرشهر در استان آذربایجان شرقی، یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید لپه و نخودچی در ایران و حتی جهان محسوب می‌شود که این شهر به دلیل شرایط اقلیمی مناسب زمینه بسیار مناسبی برای فرآوری نخود (که ماده اولیه لپه و نخودچی است) دارد.   

وی با بیان اینکه این شهرستان با دارا بودن کارخانه های فرآوری لپه، نقش کلیدی در تبدیل نخود به لپه و عرضه آن به بازارهای داخلی و خارجی دارد ادامه داد: آذرشهر یکی از بزرگ‌ترین مراکز تولید لپه و نخودچی در ایران بوده و در کنار کشورهایی مانند هند، کانادا و ترکیه که تولیدکنندگان عمده حبوبات هستند یکی از قطب‌های مهم این صنعت در سطح خاورمیانه و جهان به شمار می‌رود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کردد: سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آمادگی دارد تا در صورت ورود اتحادیه تولید کنندگان لپه، مجوز واردات نخود مورد نیاز برای تبدیل کردن به لپه را از طریق وزارت جهادکشاورزی به تولیدکنندگان این محصول اعطا کند.

وی همچنین در جلسه‌ای دیگر که با محوریت بررسی برنامه اجرایی ساماندهی شبکه تعاون روستایی آذربایجان شرقی برگزار شد، اظهار کرد: توسعه باید همگام با دانش و فرهنگ پیش رود. متأسفانه در برخی حوزه‌ها، فرهنگ‌سازی لازم برای تعاونی‌ها صورت نگرفته و این موضوع نیازمند توجه ویژه است. برای اصلاح روش‌ها در ابتدا باید چالش‌های پیش رو به‌درستی شناسایی شده و سپس با توانمندسازی تعاونی‌ها، مسیر بهبود طی شود.

وی ارتباطات بین‌بخشی را در تقویت تعاونی‌های روستایی بسیار مهم و حیاتی دانست و خاطرنشان کرد: شبکه تعاونی‌های روستایی باید به گونه‌ای ساماندهی شود که نقش فعال‌تری در توسعه روستاها ایفا کند. اصلاح فرآیندها، شناسایی و رفع چالش‌ها و ارائه راهکارهای عملیاتی نیز برای ارتقاء عملکرد تعاونی‌های روستایی، نیاز است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت نقش تعاونی‌های روستایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق روستایی کشور، سازمان تعاون روستایی در آذربایجان شرقی با همراهی معاونان و مدیران سازمان، اقدام به تدوین برنامه‌ای کرده است که در آن برنامه های راهبردی تحول و پیشرفت، ارائه شده است که با عملیاتی شدن آنها گامی مهم در مسیر توانمندسازی این شبکه گسترده برداشته می شود.

شفیعی افزود: این برنامه‌ها که در قالب یک برنامه اجرایی منسجم طراحی شده‌اند، به دنبال ارتقاء عملکرد، بازتعریف مأموریت‌ها و تقویت زیرساخت‌های ارتباطی و عملیاتی تعاونی‌های روستایی است. همچنین سازمان تعاون روستایی با چالش‌هایی روبه‌روست که آنها نیز در این برنامه ارائه شده است. برای تکمیل این برنامه نیاز است مدیران حاضر تا طی یک هفته آینده، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی خود را برای بهبود وضعیت تعاونی‌های تولید و شبکه تعاون روستایی استان ارائه دهند.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار