برداشت سالانه چهار هزار تن ریواس در کوهسرخ

معاون فرماندار کوهسرخ گفت: ریواس به عنوان یک جاذبه گردشگری و غذایی در این شهرستان مطرح است و سالانه بیش از چهار هزار تن از این محصول خودرو از دشتها و مراتع شهرستان برداشت میشود.
به گزارش مملکت ما، رضا داروغه افزود: ریواس در کوهسرخ همراه با بادام، نان محلی و سایر گیاهان محلی و دارویی دارای مرغوبیت، کیفیت بالا و منحصر به فرد در این منطقه کشور شناخته شده و شهره است.
وی ادامه داد: دیروز جمعه برای پنجمین سال جشنواره استانی ریواس و سبزی های بومی برگزار شد و در این جشنواره مردم انواع مختلف مصرف ریواس را به روش های مختلف و سنتی همچون شربت ریواس، آب ریواس، حلوای ریواس، پوره ریواس، آش، خورشت، آبگوشت، کوکو، لواشک و کمپوت عرضه می کنند.
معاون فرماندار کوهسرخ از ابتکارات بازار محلی ریواس را عرضه گوناگون تولیدات آشامیدنی، غذایی و خوراکی با مزه این محصول عنوان کرد و گفت: استقبال کم نظیر مردم شهرستان های استان و برخی شهرستان های کشور از این جشنواره بسیار قابل توجه است و لازم است با تقویت زیرساخت های اقامتی در حوزه گردشگری به تقویت این نوع رویدادها کمک جدی کرد.
داروغه با اشاره به فقدان زیرساختهای تبدیلی و تکمیلی مرتبط با ریواس و لزوم سرمایه گذاری در این حوزه افزود: باید با برنامه و سرمایه گذاری، محصولات و فرآورده های مرتبط با ریواس را ایجاد کرد و با تکیه بر مزیت های این گیاه خودرو باب صادرات آن را به دیگر کشورهای جهان گشود تا شاهد ارز آوری برای کشور بود.
وی تصریح کرد: ریواس در کشور ما میوه و گیاهی کمتر شناخته شده است و با برگزاری این جشنواره ها می توان با ایجاد صنایع تبدیل و تکمیلی به ماندگاری این محصول کمک شایانی کرد تا بدین واسطه بر ارزش افزوده آن افزوده شود.
معاون فرماندار کوهسرخ گفت:رویش ریواس در ۱۲ هزار هکتار از دشت ها و مراتع شهرستان به شکل خودرو انجام می شود و محصول برداشت شده بر اساس کیفیت هر کیلو بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون ریال به فروش می رسد.
داروغه شمار افراد فعال در حوزه برداشت و تولید محصولات ریواس را بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: ریواس، گیاهی مرتعی است و هرگونه بهره برداری آن در دشت ها باید با مجوز انجام شود.
انتهای پیام/
نظرات