|

درآمد ۴.۵ میلیارد دلاری از صادرات محصولات باغی در سال گذشته

درآمد ۴.۵ میلیارد دلاری از صادرات محصولات باغی در سال گذشته

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی اعلام کرد: سال گذشته ۴.۵ میلیارد دلار درآمد ارزی با صادرات انواع محصولات باغی نصیب ایران شده است.

به گزارش مملکت ما، محمدمهدی برومندی روز چهارشنبه در دیدار با استاندار اردبیل با اشاره به تولید ۲۶ میلیون تن انواع محصولات باغی در کشور در سال گذشته گفت: بخش مهمی از این محصولات به خارج از کشور صادر شده و ایران سهم خوبی در بازار محصولات باغی کشورهای همجوار و دور دارد.

وی با اشاره به تکلیف برنامه هفتم توسعه برای افزایش میزان تولیدات گلخانه‌ای کشور از ۳.۵ میلیون تن کنونی به ۱۰ میلیون تن افزود: بر اساس این هدف‌گذاری، استان اردبیل یکی از مناطق مهم و مستعد برای افزایش تولیدات گلخانه‌ای کشور تعیین شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی، احداث بزرگترین مجتمع و شهرک گلخانه‌ای کشور به مساحت یک هزار و ۶۰۰ هکتار در منطقه مغان را از جمله اقدامات ارزشمند برای افزایش تولیدات کشاورزی در فضای سربسته ذکر کرد و تولید سیب درختی، انگور و محصولات گلخانه‌ای را مزیت نسبی بخش باغداری در استان اردبیل عنوان کرد.

وی با اشاره به بازدید خود از شهرک گلخانه‌ای ۱۶۰۰ هکتاری مغان و نیز مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس اظهار کرد: استان اردبیل با وجود این سه مجتمع بزرگ اقتصادی و تولیدی، نقش اساسی در تامین امنیت غذایی کشور دارد و یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

برومندی افزود: در جریان سفر به منطقه مغان و در جلسه مشترک با تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران و فعالان کشت گلخانه‌ای در شهرستان پارس‌آباد، مسائل، مشکلات و موانع تولیدات گلخانه‌ای استان اردبیل از نزدیک بررسی شد.

وی ادامه داد: در جریان این سفر مشخص شد که تامین برق و گاز مهم‌ترین مشکل گلخانه‌های استان اردبیل است و خوشبختانه اقدامات لازم برای تامین نیاز استان در این زمینه آغاز شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی تاکید کرد: باید کمک کنیم که سرمایه‌گذاران بیشتری در بخش تولیدات گلخانه‌ای استان اردبیل سرمایه‌گذاری کنند.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشت گلخانه‌ای، نوسازی باغات و نیز تخصصی سازی ارقام تولیدات باغی در استان اردبیل، خواستار استفاده از همه ظرفیت تولیدی و تحقیقاتی کشت و صنعت مغان و پارس شد و گفت: این دو شرکت بزرگ ملی شناسنامه کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

برومندی با بیان این که کشت و صنعت مغان و پارس در سال‌های گذشته با افت و خیز زیادی مواجه شده و باید به روزهای درخشان خود برگردد، اظهار کرد: اگر مسئولان استان کمک کنند و طرح‌های توسعه و احیای این دو مجتمع با تغییرات مدیریتی جدید به سرانجام برسد، این واحدهای بزرگ اقتصادی نقش بیشتری در اقتصاد استان اردبیل ایفا خواهد کرد.

وی خواستار توسعه کشت زیتون در بخش باغات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان شد و گفت: تولید کمی و کیفی زیتون در این مجتمع که هم‌اکنون در ۲۰۰ هکتار انجام می‌شود، قابلیت ارتقا و افزایش را دارد و با توجه به کیفیت و کمیت تولید این محصول در مغان، صرفه اقتصادی تولید زیتون در کشت و صنعت مغان بیشتر از هر محصولی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی با تاکید بر ضرورت اختصاص حداقل دو هزار هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان به کشت زیتون بیان کرد: در صورت کشت و رسیدن باغات زیتون به مرحله باروری، سالانه ۳۰ هزار میلیارد ریال درآمد از محل تولید روغن زیتون عاید استان اردبیل خواهد شد.

وی هدف‌گذاری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی را استفاده حداکثری از ظرفیت تولیدی کشت و صنعت مغان و پارس اعلام کرد و ادامه داد: خاک مغان ظرفیت بالایی برای تولید محصولات کشاورزی به خصوص محصولات باغی دارد در حالی که حدود یک هزار و ۷۰۰ هکتار از ۲۸۰۰ هکتار باغ کشت و صنعت مغان فرسوده شده و دیگر اقتصادی نیست.

برومندی، استان اردبیل را یکی از قطب‌های مهم تولید کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور عنوان کرد و گفت: باید با تکمیل زیرساخت‌ها و زنجیره ارزش در بخش کشاورزی، از ظرفیت‌های اقتصادی بخش کشاورزی این استان بیش از گذشت استفاده شود.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار