آغاز برداشت رطب نوبرانه آلمهتری در جنوب استان کرمان

به گفتهی مدیر امور باغبانی جنوب کرمان، برداشت محصول رطب نوبرانه آلمهتری که از ارقام زودرس است، از سطح ۲۱۰ هکتار نخلستانهای منطقه از نیمه دوم خرداد سال جاری آغاز شده است.
به گزارش مملکت ما، فریناز حسین جانی، صادق حسین زاده گفت: پیش بینی میشود از این سطوح حدود ۱۰۰۰ تن خرمای آلمهتری تولید و روانه بازارهای مصرف داخل منطقه جنوب کرمان شود.
وی افزود: این برداشت خرما با ارقام تجاری کلوته، مضافتی و مرداسنگ عمدتاً تجاری هستند ادامه و با ارقام دیررس هلیلهای تا اوایل مهرماه به پایان میرسد.
حسین زاده عنوان کرد: خرمای آلمهتری، دلیل طعم شیرین و کاراملی و همچنین بافت زرد و تردش در بین مصرف کنندگان علاقهمندان زیادی دارد.
وی بیان کرد: این خرما در مقایسه با سایر انواع خرما، رطوبت کمتری دارد و هسته آن حجم زیادی از میوه را تشکیل میدهد.
حسین زاده گفت: به دلیل زودرس بودن این خرما، در زمانی که هنوز خرماهای دیگر در بازار موجود نیستند، به بازار عرضه میشود و به همین دلیل دارای ارزش اقتصادی بالایی است.
وی افزود: این خرما به خاطر تولید کم آن به صورت مصرف تازه خوری معمولاً به صورت رطب روانه بازارمصرف منطقه جنوب کرمان میشود.
حسین زاده با اشاره به اینکه نخل آلمهتری به صورت درختان پراکنده در بین سایر ارقام در نخلستانهای جنوب کرمان کشت شده و باغ یک دست آلمهتری وجود ندارد اظهار کرد: از همان قدیم توسط باغداران منطقه به این نخل فقط صرفاً یک خرمای زودرس نگاه شده و بازارهای محلی مقصد آن بوده و به همین دلیل به عنوان یک رقم تجاری و صادراتی در منطقه توسعه پیدا نکرده است.
وی گفت: بیشترین سطح زیر کشت خرما در منطقه جنوب کرمان به رقم مضافتی اختصاص دارد.
حسین زاده افزود: منطقه جنوب کرمان با هشت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، رودبارجنوب، قلعه گنج، فاریاب، کهنوج، منوجان وجازموریان یک سوم پهناورترین استان (کرمان) کشور است که با سطح زیر کشت ۳۱ هزار هکتار نخل بارور و تولید بیش از ۲۲۰ الی ۲۵۰ هزار تن خرما به لحاظ سطح رتبه سوم و میزان تولید رتبه دوم خرما در کشور به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/
نظرات