پیش بینی تولید ۳ تن زعفران استان آذربایجانشرقی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۴۴۸ هکتار از اراضی این استان زیرکشت زعفران رفته است، گفت: پیش بینی می شود از این اراضی حدود سه تن محصول برداشت شود.
به گزارش مملکت ما، مسعود جعفرنژاد روز سه شنبه در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر «بناب جدید» شهرستان مرند در گفت و گو با خبرنگاران افزود: به طور متوسط از هر هکتار اراضی زیرکشت استان حدود هفت کیلوگرم محصول زعفران برداشت می شود.
وی با بیان اینکه شهرستان های مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیرکشت زعفران را در استان به خود اختصاص داده اند، اظهار کرد: شهرستان مرند با ۲۶۳ هکتار سطح زیرکشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران در سال، رتبه اول استان را کسب کرده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به درآمدزایی خوب کشت زعفران، گفت: قیمت هر کیلوگرم گل تر زعفران بین ۱۸ تا ۲۲ میلیون ریال و قیمت عمده هر کیلوگرم زعفران خشک نیز یک میلیارد و ۷۰۰ تا ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تخمین زده می شود.
جعفرنژاد، با بیان اینکه سطح زیرکشت زعفران در کشور حدود ۱۲۷ هزار هکتار است، ادامه داد: آذربایجان شرقی با سه دهم درصد از سطح زیرکشت کشور، رتبه دوازدهم را به خود اختصاص داده است.
وی یادآور شد: پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان، از استان های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و شهر بناب مرند تامین می شود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز هفت تا ۱۰ تن در هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: امسال قیمت یک کیلوگرم پیازچه زعفران به طور متوسط یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال بوده که هزینه تامین پیازچه زعفران در هر هکتار به طور متوسط به هشت میلیون و ۴۰۰ هزار ریال می رسد، بنابراین حمایت دولت از تولیدکنندگان زعفران ضروری است.
جعفرنژاد، افزود: نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولا در فصل پاییز و زمستان که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند، انجام می شود.
انتهای پیام/
نظرات