تولید سالانه نیم میلیون تن سیب در استان آذربایجانغربی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: این استان از نظر سطح زیرکشت و تولید سالیانه ۵۰۰ تا ۵۴۵ هزار تن سیب درختی پس از آذربایجان غربی در رتبه دوم کشور قرار دارد.
به گزارش مملکت ما، صادق نادری، با بیان اینکه سطح زیرکشت این محصول در استان حدود ۴۷ هزار هکتار است، افزود: از این میزان ۴۶ هزار هکتار زیرکشت باغات بارور و یکهزار هکتار باغات غیربارور قرار دارد و به طور متوسط از هر هکتار حدود ۱۲ تن سیب برداشت می شود.
وی اظهار کرد: شهرستان مراغه با ۱۴ هزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیرکشت باغات سیب و تولید ۳۱ درصد محصول استان رتبه اول، میانه با سطح زیرکشت هفت هزار و ۲۰۰ هکتار و تولید ۲۳ درصد رتبه دوم و اهر با سطح زیرکشت ۶ هزار و ۹۰۰ هکتار و تولید ۱۵ درصد محصول سیب استان رتبه سوم را به خود اختصاص داده اند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی عمده عوامل تاثیرگذار در تولید این محصول در استان، اشتغالزایی، ارزش افزوده بالا، ارزآوری و صادرات، مصرف تازه خوری و استفاده در صنایع تبدیلی است.
نادری، با بیان اینکه در سال گذشته ۲۵۰ هزار تن سیب استان به خارج صادر شددر سال گذشته ۲۵۰ هزار تن سیب استان به خارج صادر شد، ادامه داد: بخش عمده تولید سیب آذربایجان شرقی به کشورهای روسیه، هندوستان، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، مغولستان، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
وی با اشاره به اینکه سیب های درجه سه استان نیز برای تبدیل به آب میوه و فرآوری به واحدهای فرآوری کشور ارسال می شود، یادآور شد: ارقام عمده سیب استان شامل «رد دلیشز» و «گلدن دلیشز» است و ارقام دورنگ فرانسه، گالا، میشگی، عروس، زنوز، قره قرمز اهر، استارگینگ، گرانی اسمیت و فوجی نیز به صورت محدود در باغات استان کشت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: از نظر بهره وری آب، سیب در بین درختان باغی رتبه دوم را بعد از «آلو قطره طلا» دارد و به ازای مصرف هر مترمکعب آب به طور متوسط ۲.۷ کیلوگرم محصول تولید می کند.
نادری، افزود: سالانه بخشی از سیب تولیدی استان برای مصرف تازه خوری به بازارهای داخلی و خارجی عرضه و حدود ۳۰۰ هزار تن نیز برای عرضه در ماه های دیگر سال به ویژه عید نوروز در سردخانه ها نگهداری می شود.
وی تعداد سردخانه ھای کل آذربایجان شرقی را ١٥٢ واحد به ظرفیت ۴۵۹ هزار و ۶۰۰ تن اعلام و اظهار کرد: از این تعداد، ٥٣ واحد به ظرفیت ۱۳۲ هزار و ۶۵۰ تن در مراغه واقع شده است که جوابگوی حجم تولید سال ھای پرمحصول نیستند.
نادری، ادامه داد: موقعیت جغرافیایی استان از جمله ارتفاع از سطح دریا، قرارگیری عمده باغات سیب در مناطق کوهستانی، اختلاف دمای شبانه روز ، بافت و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک های استان موجب تولید محصول سیب با ماندگاری بالا، عطر و طعم خاص و بی نظیر و قابل رقابت در بازاهای جهانی شده است.
انتهای پیام/
نظرات