|

چرایی افزایش شدید قیمت تن ماهی اعلام شد

چرایی افزایش شدید قیمت تن ماهی اعلام شد

دبیر سندیکای کنسرو ایران با اشاره به توقف واردات ماهی تن گفت: ثبات ۱۶ماهه قیمت کنسرو که با همکاری دستگاه‌های دولتی و تولیدکنندگان حفظ شده بود، با محدودیت‌های وارداتی پایان یافت و جهش قیمت ماهی صید داخل و افزایش قیمت کنسرو را رقم زد.

به گزارش مملکت ما، دبیر سندیکای کنسرو ایران با اشاره به نقش واردات ماهی تن در ثبات بازار کنسرو، نسبت به پیامدهای توقف واردات این محصول هشدار داد و گفت این تصمیم موجب جهش قیمت ماهی صید داخل و افزایش قیمت کنسرو ماهی شده است.

قدیریان در تشریح روند قیمت‌ها اظهار داشت: باید برگردیم به سال ۱۴۰۲؛ از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا دی‌ماه ۱۴۰۳، یعنی به مدت ۱۶ ماه، قیمت کنسرو ماهی ۸۷۵۰۰ تومان بود و با کمک معاونت توسعه وزارت جهاد، سازمان شیلات، سازمان حمایت و تولیدکنندگان صنعت کنسرو٫ قیمت مصرف‌کننده در این مدت ثابت نگه داشته شد.

وی افزود: مهم‌ترین اهرم برای کنترل قیمت بازار، واردات ماهی تن بود اما از آبان و آذر سال گذشته، با دستورالعمل های خلق الساعه سازمان دامپزشکی کشور و همچنین تغییرات در معاونت توسعه وزارت جهاد و جلوگیری از واردات، علیرغم مکاتبات سازمان شیلات و سندیکای صنایع کنسرو ایران و اعلام نیاز رسمی، واردات ماهی تن متوقف شد؛ این موضوع باعث کمبود ماهی تن وارداتی و افزایش قیمت ماهی صید داخل شد.

دبیر سندیکای کنسرو ایران ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت ملزومات تولید، پس از ۱۶ ماه، در بهمن ۱۴۰۳ قیمت مصرف‌کننده به بازه ۹۵ تا ۹۹ هزار تومان رسید. از اسفند نیز با تشدید مشکلات وارداتی، قیمت ماهی صید داخل افزایش یافت؛ در خرداد قیمت کنسرو به ۱۰۸ هزار تومان و در مرداد به ۱۱۹ هزار تومان رسیده است.

قیمت ماهی صید داخل از ۱۴۰ به ۲۱۷ هزار تومان رسیده است

به گفته قدیریان: قیمت ماهی صید داخل در فروردین ۱۴۰ تا ۱۴۵ هزار تومان بود اما اکنون حدود ۲۱۷ هزار تومان است. در همین دوره، تولیدکنندگان با کمبود روغن و افزایش روزانه قیمت ماهی مواجه هستند و این موضوع تاب‌آوری صنعت را کاهش داده است؛ بنابراین منطقی‌سازی قیمت با توجه به شرایط موجود اجتناب‌ناپذیر است.

وی تاکید کرد: از ابتدای سال تا امروز، کنسرو ماهی تن دو نوبت افزایش قیمت داشته است.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار