شیرین کننده مصنوعی بطور رسمی سرطانزا اعلام شد
آسپارتام سرانجام سرطانزای احتمالی معرفی شد؛ اما سازمان غذا و دارو آمریکا مخالف است.
به گزارش مملکت ما ، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که شیرینکنندهی مصنوعی آسپارتام که بهطور گسترده در نوشیدنیهای رژیمی و غذاهای کمقند استفاده میشود، احتمالا میتواند موجب سرطان شود.
بااینحال، کمیتهی دوم سازمان جهانی بهداشت ارزیابی خود از سطح ایمن مصرف آسپارتام را بدون تغییر حفظ کرد. براساس استاندارد این کمیته، مصرف کمتر از ۴۰ میلیگرم از شیرینکنندهی معروف به ازای هر کیلوگرم وزن، ایمن تلقی میشود؛ بدین معنا که فردی با وزن ۶۸ کیلوگرم حتی با وجود مصرف روزانه ۱۲ قوطی نوشابهی رژیمی میتواند همچنان از ابتلا به سرطان اجتناب کند.
اعلام ارتباط آسپارتام با خطر ابتلا به سرطان از سوی سازمان جهانی بهداشت ، اولین هشدار علنی یک نهاد برجستهی بینالمللی در مورد اثرات این شیرینکنندهی مصنوعی تقریباً فراگیر محسوب میشود. آسپارتام از دههها پیش موضوع بحث بین متخصصان بوده است.
بهگزارش نیویورکتایمز، آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) اعلام کرده که با اتکا به شواهد محدود از سه مطالعهی مشاهدهای روی انسانها نتیجه گرفته که مصرف نوشیدنیهای شیرینشده بهطور مصنوعی با افزایش موارد ابتلا به سرطان کبد مرتبط است.
فرانچسکو برانکا، مدیر واحد تغذیه و ایمنی غذایی در WHO میگوید افرادی که مقادیر زیادی آسپارتام مصرف میکنند، باید به آب یا سایر نوشیدنیهای شیریننشده روی بیاورند.
انتهای پیام/
نظرات