|

آغاز برداشت محصول گوجه فرنگی از ۵۱۶۵ هکتار باغات آذربایجان‌غربی

آغاز برداشت محصول گوجه فرنگی از ۵۱۶۵ هکتار باغات آذربایجان‌غربی

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برداشت گوجه فرنگی در سطح پنج هزار و ۱۶۵هکتار از مزارع کشاورزی استان آغاز شد.

به گزارش مملکت ما ، مهدیه فلاح افزود: پیش بینی می‌شود امسال ۳۱۰ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول که در ارقام مختلف مانند سان‌ست، سما، پارس، ۸۳۲۰ کارن، فورمونت، لونا، سوپر لونا، کومودور، کامنتا و سایر ارقام کشت شده، برداشت شود.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی ادامه داد: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فراوری شده مصرف می‌شود.

وی بیان کرد: شهرستان ارومیه، میاندوآب، شاهین‌دژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

فلاح اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف می‌شود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت می‌گیرد.

به گفته وی متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۶۵ تن است که علاوه بر تامین نیاز مردم داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استان های کشور نیز صادر می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر می‌کند.

وی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ است.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت گوجه فرنگی احداث ۲ واحد بانک نشاء مکانیزه است که در سالهای گذشته انجام شده‌است.

فلاح اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه، کشت نشائی از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد می‌شوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می‌ شودجلوگیری می‌کند.

به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانه های تبدیلی خریداری می‌شود.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار