|

بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌های خراسان رضوی به یک همت رسید

بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌های خراسان رضوی به یک همت رسید

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی از بدهکاری هزار میلیارد تومانی بیمه پایه به ۱۲۰۰ داروخانه خصوصی استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: بدهی سهم ارز ترجیحی بیمه‌های پایه به داروخانه‌های استان حدود یک همت (هزار میلیارد تومان) است.

به گزارش مملکت ما ، سید علی جعفری‌نژاد در نشستی خبری که امروز (پنجشنبه، ۲۳ آذر ماه) در محل انجمن داروسازان استان خراسان رضوی برگزار شد، به تشریح مهمترین مشکلات حوزه دارو پرداخت و بدهکاری بیمه به داروخانه‌ها، بحث فروش دارو در پلتفرم‌ها و مشکلات حوزه شیر خشک را از مهمترین مباحث و مشکلات حوزه داروسازی ارزیاب کرد.

وی گفت: یکی از مهمترین موضوع‌ها در حوزه دارو، بحث بیمه‌هاست که وضعیت نسبت به قبل نابسامان‌تر شده است و ما مطالبات بسیار بسیار سنگینی از سازمان‌های بیمه داریم. بدهی سهم ارز ترجیحی بیمه‌های پایه به ۱۲۰۰ داروخانه‌ استان حدود یک همت (هزار میلیارد تومان) است و بیمه‌ها از شهریور پرداختی نداشته‌اند و این امر را به سازمان برنامه و بودجه موکول می‌کنند و آن‌ها هم پاسخگو نیستند.

جعفری‌نژاد تأکید کرد: داروخانه‌ها در این زمینه واقعا بلاتکلیفند و با ادامه این روند، ممکن است داروخانه‌ها از پذیرش نسخ بیمه خودداری کنند، چون با این وضع، پذیرش نسخ بیمه، توجیه اقتصادی ندارد، چون داروخانه دارو را در یک بازه زمانی مشخص می‌خرد، ولی زمان پرداخت بیمه اصلا مشخص نیست و خیلی راحت از زیر بار پرداخت شانه خالی می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر داروخانه‌دار بیمه پرسنل را یک روز دیرتر پرداخت کند، مشمول جریمه می‌شود. از طرفی بنا بر قانون، بیمه‌ها باید در مدت یک ماه، پول داروخانه‌ها را بدهند؛ اما در حال حاضر بیش از سه ماه گذشته است و کسی کاری به کارشان ندارد و پیگیری‌های فراوان جواب نداده است که این امر، مشکل ما در حوزه دارو را چند برابر می‌کند.

مصوبه‌ای که گرانی شیر خشک را درپی داشت

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: به تازگی گویا مصوبه‌ای به تصویب رسیده که شیر خشک هم شامل این قانون می‌شود و داروخانه باید شیر خشک را با قیمت جدید ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان بخرد و زمانی که بخواهد آن را به بیمار بدهد با توجه به اینکه از ۲۰ مهر ماه داروخانه‌ها ملزم شدند شیر خشک را در سامانه تیتک ثبت کنند، باید به قیمت ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان آن را عرضه کنند.

وی ادامه داد: اکنون قیمت شیر خشکی که ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان فروخته می‌شود، به ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان رسیده و قرار شده است داروخانه‌ها همان مبلغ ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان را از مردم بگیرند و اختلاف آن توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت شود.

جعفری‌نژاد گفت: وقتی این مورد را از مسؤولان بیمه سلامت پیگیری می‌کنیم، اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند؛ ولی براساس اعلام شفاهی مسؤولان سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو قرار است این اتفاق بیفتد؛ ولی هنوز هیچ دستورالعمل کتبی برای آن صادر نشده و به داروخانه‌ها نیز ابلاغ نشده و تنها اتفاقی که افتاده، این است که شیر خشک گران شد و داروخانه‌ها بلاتکلیفند.

یک داروخانه معمولی هر ماه ۱۰۰ میلیون تومان از بیمه‌ها طلبکار است

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: در شرایط فعلی، یک داروخانه معمولی هر ماه ۱۰۰ میلیون تومان از بیمه‌ها طلبکار است و با این تاخیر سه ماهه، هر داروخانه ۳۰۰ میلیون تومان از بیمه طلبکار است که اگر مبلغ خرید شیر خشک به قیمت جدید را به آن اضافه کنیم، مبلغ زیادی می‌شود؛ مگر داروخانه‌ها بنگاه خیریه‌اند که برای سازمان‌های بیمه سرمایه‌گذاری کنند و متحمل فشار زیادی شوند؟! این اصلا منصفانه و عاقلانه نیست.

وی افزود: در این زمینه، هیچ برنامه و دستورالعملی ابلاغ نشده است و این باعث خواهد شد داروخانه‌ها از گرفتن شیر خشک خودداری کنند، چون ساز و کار آن اصلا مشخص نیست و هیچ قراردادی هم در این زمینه بسته نشده و با این اوضاع، داروخانه باید بقیه پول افزایش قیمت شیر خشک را خودش پرداخت کند.

عرضه دارو در پلتفرم‌ها، بازی با سلامت مردم است

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی فروش آنلاین دارو را یکی از معضلات دیگر حوزه دارو دانست و توضیح داد: یکی از به‌روزترین مشکلاتی که این روزها در صنعت داروسازی و جامعه داروسازی با آن مواجهیم و به‌تازگی مطرح شده، پلتفرم‌ها و فروش آنلاین دارو است.

وی افزود: فروش آنلاین دارو به‌طور کلی ممنوع است، چون دارو یک کالای استراتژیک است و کالایی است که با سلامت مردم سروکار دارد. بنابراین امکان اینکه وارد فضای رقابتی شود، وجود ندارد.

جعفری‌نژاد ادامه داد: قیمت دارو یک قیمت دستوری و مصوب است و مثل بقیه کالاها نیست، به طوری که در سطح تولید، توزیع و عرضه قیمت ثابت است و همه افرادی که در این صنعت شاغل هستند اعم از تولیدکننده، توزیع‌کننده و عرضه‌کننده که داروخانه است، موظف هستند دارو را با همان قیمت عرضه کنند؛ اما عرضه آن در پلتفرم‌ها و کسب و کارهای مجازی، خیلی توجیه ندارد، چون دارو یک کالای رقابتی نیست و با این کار دارو وارد یک فضای رقابتی می‌شود.

وی تأکید کرد: ورود پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای مجازی صرفا منافع اقتصادی به همراه دارد و عرضه دارو در پلتفرم‌ها، بازی با سلامت مردم خواهد بود. ما به‌شدت با این امر مخالفیم. قانون هم اجازه این کار را ندارد، ولی متاسفانه برخی پلتفرم‌ها در حال حاضر این کار را به‌صورت غیرقانونی انجام می‌دهند.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: در داروخانه‌ها، فرد داروساز تحصیلکرده‌ای که مدرک داروسازی دارد، حضور دارد و نظارت مستمر بر نحوه نگهداری، ارائه و عرضه دارو و … دارد، اگر قرار باشد دارو در فضای مجازی عرضه شود، علاوه بر به مخاطره افتادن محرمانه بودن داده‌های سلامت افراد، نظارت‌ها از بین خواهد رفت و با فروش دارو در فضای مجازی، نظارت‌هایی که سال‌هاست بر آن تاکید می‌کنیم، نادیده گرفته خواهد شد.

جعفری‌نژاد بیان کرد: پلتفرم‌ها باید به نحوی باشند که فقط در یافتن دارو به بیمار کمک کنند نه اینکه خود پلتفرم‌ها مستقیما عرضه‌کننده دارو باشند، چراکه عرضه دارو در فضای مجازی باعث ایجاد رقابت بین پلتفرم‌های مختلف برای عرضه می‌شود و بلاهایی که سر مصرف‌کننده می‌آید، قابل شناسایی نیست، همچنین کسی نمی‌تواند سلامت و اصالت دارو را تضمین کند. این امر جای نگرانی دارد و سلامت جامعه را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

وی با بیان اینکه هیچ جای دنیا فروش مجازی و آنلاین دارو نداریم، چون دارو کالایی نیست که بخواهد به‌صورت مجازی عرضه شود، تأکید کرد: یکی از مهمترین دغدغه‌های ما این است که مردم به داروی سالم دسترسی داشه باشند و بر همین اساس، با این پروسه و این نحوه توزیع کاملا مخالفیم.

عرضه مکمل‌ها در پلتفرم‌ها کاملا غیرمجاز و غیرقانونی است

وی اظهار کرد: دارو هنوز وارد پلتفرم‌ها نشده و چیزی که عرضه می‌شود بیشتر مکمل‌ است. این‌ها نیز بدون مجوز است و قانونی برای عرضه مکمل‌ها در بستر آنلاین داده نشده است، حتی توزیع داروی سقط جنین که در یکسری داروخانه‌های خاص عرضه می‌شود، در بعضی پلتفرم‌ها به راحتی عرضه می‌شود که این واقعا زنگ خطری است.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با انتقاد از عرضه راحت و آسان برخی داروهای مخدر در عطاری‌ها، در این زمینه هشدار داد و گفت: مسأله بعدی که بحرانی‌تر هم شده، نحوه عرضه داروهای مخدر یا داروهای تحت کنترل در عطاری‌ها است. این داروها که روی آن حساسیت زیادی است، خیلی راحت سر از عطاری‌ها درمی‌آورد و به راحتی و بدون هیچ فیلتری در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

جعفری‌نژاد بیان کرد: این داروها از شرکت‌های پخش و توزیع‌کننده به‌طور مستقیم تحویل انبارهای دانشگاه‌ها می‌شود و از طریق انبار دانشگاه به کلینیک‌های ترک اعتیاد تحویل داده می‌شود؛ چطور این داروها که عرضه آن در بیمارستان‌ها نیز پروتکل‌های مخصوص به خود را دارد و برای عرضه‌اش دستورالعمل‌های مشخصی قید شده و روی آن حساسیت زیاد است به راحتی سر از عطاری‌ها درمی‌آورد مشخص نیست و جای ابهام و ناراحتی دارد.

وی افزود: بنا بر قانون تنها محل عرضه دارو فقط و فقط داروخانه است، چون کاملا تحت کنترل است و در سامانه تیتک پروسه تولید، توزیع و عرضه دارو کاملا تحت نظارت و کنترل است و به‌راحتی قابل رهگیری است؛ اما درباره داروهای مخدر که از همه داروها حساس‌تر است این اتفاق نمی‌افتد که جای نگرانی دارد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار