وجود ۱۰ هزار واحد صنعتی راکد در کشور
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی ایران گفت: در شهرک و نواحی صنعتی کشور، ۱۰ هزار واحد صنعتی راکد وجود دارد.
به گزارش مملکت ما ، محسن صالحنیا ظهر امروز در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه بر اساس آمار، جمعیت و مساحت استان زنجان ۱.۳۳ درصد کشور است، اظهار کرد: در مجموع بیش از ۸۱۳ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد که ۱۶ شهرک سهم استان است و نشان از سهم ۲.۱۶ درصدی زنجان از شهرک و ناحیههای صنعتی کشور دارد.
وی با اشاره به واحدهای به بهرهبرداری رسیده در شهرکهای صنعتی، افزود: در کشور قریب به ۴۴ هزار واحد صنعتی به بهرهبرداری رسیده در شهرکهای صنعتی وجود دارد که ۹۶۵ واحد آن در استان زنجان است که سهم زنجان در این بخش۲.۳ درصد است که عمدتا کوچک و متوسط است.
این مسئول ادامه داد: استان زنجان سهم ۲.۳ درصدی از اشتغال شهرکهای صنعتی کشور را دارد، به طوری که در کشور قریب به ۸۸۰ هزار اشتغال در شهرک و نواحی صنعتی به ثبت رسیده که ۲۰ هزار و ۵۰۰ مورد آن در استان زنجان است. همچنین استان زنجان سهم ۲.۱ درصدی را در واحدهای صنعتی در حال ساخت از کشور دارد، به طوری که در کشور ۳۴ هزار واحد صنعتی در شهرک و نواحی صنعتی در حال ساخت است که ۷۳۰ واحد آن در استان زنجان است.
صالحنیا تصریح کرد: با توجه به آنچه که عنوان شد، شرایط فعلی و آتی صنعت زنجان مناسب است و شاخص زنجان در بین آنچه که عنوان شد، به طور میانگین تقریبا ۲.۳ درصد است و استان زنجان در فازهای بعدی میتواند رشد بیشتری داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه در همه بخشها باید مزیت نسبی مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: در کشور مطالعات منسجم و جامعی بر اساس مزیتنسبی وجود ندارد ولی مزیتهای نسبی در استقرار واحدها مورد توجه است و استقرار واحدها با درخواست بخشخصوصی اتفاق میافتد که این بخش هم بنا به دلایل اقتصادی مزیت نسبی را در نظر میگیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: ۸۴۰ شهرک و ناحیه صنعتی به بهرهبرداری رسیده در کشور وجود دارد که از همه ظرفیت آنها استفاده نمیشود ولی در سالهای آتی امکان استفاده صد درصدی از ظرفیت شهرکها به وجود میآید. توسعه شهرک بر اساس زیرساخت و نیاز زنجیره مرتبط تولید در دستور کار است که البته زیرساختهای موجود با نوع پیادهسازی انجامشده، اشکالات بسیاری دارد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی ایران ظهار کرد: بخش کوچکی در حدود یک درصد از مالیات بر ارزشافزوده واحدهای مستقر در شهرکها صرف توسعه شهرکها شود و اختیار این منابع با شرکت شهرکهای صنعتی و شهرکهای خدماتی خواهد بود و بهزودی مصوب خواهد شد.
این مسئول، رساندن آب و برق به شهرکهای صنعتی به خصوص شهرک صنعتی افق ابهر را جزو چالشها دانست و گفت: در حدود ۵۴ قلم تولید صنعتی داخلی در وزارتخانه پایش میشود که برای همه ارکان مهم است. در پنج ماهه امسال در صنایع مبتنی بر فرآوری معادن سیمان، فولاد، آلومینیوم، مس و … روند تولید افزایشی وجود داشته و این محصولات اقبال خوبی برای مصرف در داخل و صادرات دارد. البته در بخش لوازم خانگی و خودرو با کاهش سهم بازار مواجه هستیم که عدم نقدینگی مناسب، محدودیت و کاهش دارد. همچنین صنایع نساجی، غذا، دارو و کاغذ افزایش یک الی دو درصدی دارد.
وی افزود: با افزایش نرخ ارز، کششپذیری بازار برای تولیدات داخل بیشتر شد و در حال حاضر در عمده بخش صنایع کمتر واحدی مشکل بازار دارد و البته بخشهایی مشکل نقدینگی دارد که به دلیل محدودیت واردات نبوده و مشکل نبود بازار برای برخی کالاها مشکوک است.
صالحنیا تصریح کرد: از ۴۴ هزار واحدصنعتی موجود در کشور، ۹۳ درصد آن صنایع کوچک، ۴ درصد متوسط و مابقی صنایع بزرگ هستند که تزریق نقدینگی یکی از برنامههای حل مشکلات این واحدهای خرد است. همچنین قریب به ۱۰ هزار واحد صنعتی راکد وجود دارد که برای امسال راهاندازی ۱۳۵۰ واحد پیشبینی شده ولی امکان رکود واحدهای فعال نیز وجود دارد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در حال حاضر پایش، عارضهیابی و احیا با سامانه کلینیک صنعت انجام میشود. همچنین توسعه صنایع کوچک با خوشه کسب و کار در دستور کار است.
در ادامه، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مدتها است که پیگیر استقرار شهرک صنعتی ترکها در زنجان هستیم که دو نقطه یکی در ابهر و دیگری در زنجان برای این مهم پیشبینی شده است.
فریدون احمدی ادامه داد: باید مالیات بر ارزشافزوده را از دوش تولید برداریم. این مالیات باید از مصرفکننده دریافت شود ولی چون ساز و کاری برای آن در نظر گرفته نشده، به همین دلیل از تولیدکننده دریافت میشود.
وی افزود: زمان زیادی صرف قانون تجارت شده و احتمال میرود قبل آغاز فصل بودجه به پایان برسد. علاوه بر آن قانون جدیدی تصویب شده که برای کسب و کار خوب است؛ چراکه جرات و جسارت کار کردن از مدیران در تصمیمگیریها گرفته شده است. همچنین اعلام اموال و دارایی مسئولان مورد پیگیری است و در جهت صیانت از مدیران و فضای کسب و کار تاثیر مثبت دارد. همچنین تصویب قانون شفافیت آرا نیز تاثیر مثبتی دارد.
احمدی تصریح کرد: تصویب وزارت بازرگانی اشتباه مجلس بود. با استدلالی که ادغام شد با همان استدلالها دوباره تفکیک شد که میتواند مشکلاتی را به وجود آورد.
در ادامه، نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه نیز اظهار کرد: بحث شهرک صنعتی ترک از سفر دو سال قبل استارت زده شد و با تلاشهایی که انجام شده، زمینه استقرار فراهم شده است و امیدواریم استان بتواند از این مسئله بهره لازم را ببرد.
محمد عزیزی ادامه داد: شهرک صنعتی افق ایراداتی دارد و شهرک صنعتی صائینقلعه، استخوان در گلو شده است و امیدواریم سرمایهگذارانی را برای جذب پیدا کرد و جذب سرمایهگذار ایجاد اشتغال و تولید ثواب دارد.
وی افزود: دولت نمیتواند کاری در خصوص اشتغال و سرمایه گذاری انجام دهد؛ چراکه دولت پولی ندارد و اگر بتواند شکم مردم را سیر کند کار بزرگی کرده است، به همین دلیل باید با سرمایهگذار مدارا کرد و برای او فرش قرمز انداخت.
عزیزی تصریح کرد: شرکت ابهربافت ۲۵ سال تعطیل بود ولی تاپایان سال راهاندازی میشود و همه این موارد با پیگیری انجام خواهد شد. همچنین شرکت چینی هیس پس از تعطیلی طولانیمدت در حال راهاندازی است.
انتهای پیام/
نظرات