|

فروش سالیانه ۳۵۰ میلیارد تومان محصولات دانش‌بنیان در کشور

فروش سالیانه ۳۵۰ میلیارد تومان محصولات دانش‌بنیان در کشور

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اعلام فروش سالیانه ۳۵۰ میلیارد تومان محصولات دانش‌بنیان در کشور و دو و نیم میلیارد دلار صادرات گفت؛ آخرین آمارها، فروش سالیانه شرکت‌های دانش بنیان بالغ بر ۱۲۵۰ میلیارد تومان است که رکورد خوبی است.

به گزارش مملکت ما، رضا بخشی آنی در حاشیه رویداد رویای شریف که عصر امروز (چهارشنبه، یک اسفند ۱۴۰۳) در جمع خبرنگاران برگزار شد، اظهار کرد: ماموریت معاونت علمی ریاست جمهوری توسعه کسب و کارهای دانش بنیان در کشور است.

وی با بیان اینکه نیروی انسانی متخصص در دانشگاه‌ها به خصوص دانشگاه شریف پتانسیل فوق العاده برای پیشرفت کشور است؛ تاکید کرد: این ظرفیت زمانی فعال می‌شود که بتوان زمینه ورود نخبگان به فضای کسب و کار و شرکت‌های دانش بنیان را فراهم کنیم.

بخشی آنی ادامه داد: معاونت علمی ریاست جمهوری باید ورود نخبگان به فضای اقتصاد کشور را تسهیل ببخشد تا بتوانند روی طرح‌ها و ایده‌های خود تحقیق و پژوهش انجام دهند و محصولات خود را به تولید نمونه و در نهایت تجاری سازی برسانند تا وارد فرایند اقتصاد کشور جهت بهره برداری از ظرفیت علمی و فناوری آنها شود.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اضافه کرد: معاونت علمی به دنبال این است تا بتواند اقتصاد کسب و کارهای دانش بنیان در کشور را توسعه دهد.

به گفته بخشی آنی، امروز حدود ده هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است؛ تاکید کرد: طبق آخرین آمارها، فروش سالیانه شرکت‌های دانش بنیان بالغ بر ۱۲۵۰ میلیارد تومان است که رکورد خوبی است، البته با توجه به ظرفیتی که دارند، باید بیش از پیش شود. البته، شرایط اقتصادی محدودیت‌هایی را برای کسب و کارهای دانش بنیان و خیلی از شرکت‌های صنعتی ایجاد کرده است. اما، شرکت‌های دانش بنیان باتوجه به مزیتی که در حوزه فناوری دارند، می‌توانند در همین شرایط فروش خوبی داشته باشند.

وی اضافه کرد: از فروش ۱۲۵۰ میلیارد تومان حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان فروش محصولات با سطح فناوری بالا بوده است. دو و نیم میلیارد دلار صادرات شرکت‌های دانش بنیان را داریم که رکورد خوبی است و حدود نیم میلیارد دلار از آن محصولات با سطح فناوری بالاست که سهم خوبی را توانسته‌اند به دست بیاورند.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در پایان اظهار امیدواری کرد که بتوان سهم شرکت‌های دانش بنیان را به کمک همه مجموعه‌های دولتی و دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها از اقتصاد ایران افزایش داد.

بخشی آنی درباره حمایت‌های آینده معاونت علمی ریاست جمهوری از شرکت‌های دانش بنیان گفت: سازوکار اعتبار مالیاتی در سال جاری فعال شده است تا شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی بتوانند از محل مالیات خود طرح‌های فناوری را تامین مالی کنند. سازمان مالیاتی وزارت امور اقتصاد در این زمینه هم حمایت‌هایی از معاونت علمی داشته‌اند. شرکت‌های اقتصادی و فناوری در صورت علاقه مندی می‌توانند طرح‌های فناوری که با شرکت‌های دانش بنیان را تعریف کرده‌اند معرفی کرده تا پیشنهادات بررسی و ارزیابی شوند که اگر طرح در جهت گرنت فناوری بود و تایید شود مشمول اعتبار مالیاتی خواهد شد.

به گفته وی، بر این اساس شرکت‌ها دیگر مالیات پرداخت نمی‌کنند و از محل مالیات روی طرح‌های فناوری خود سرمایه گذاری می‌کنند، این روند یکی از بهترین ابزارهایی است که معاونت علمی برای رشد توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور طراحی و ایجاد کرده است.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اضافه کرد: در بهمن ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰۰ طرح فناوری را ارزیابی کرده‌ایم که به نظر می‌رسد این میزان رو به رشد است و با توجه به تصویب جدید قانون سازوکار آن در سال ۱۴۰۴ اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار