|

کاهش تعهدات ارزی صادرات فرش دستباف

کاهش تعهدات ارزی صادرات فرش دستباف

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران از کاهش تعهدات ارزی صادرات فرش دستباف خبر داد و گفت: در پی این اقدام، صادرات فرش برای تجار تسهیل خواهد شد.

به گزارش مملکت ما، محمد لاهوتی روز شنبه در نشست خبری «چالش ها و راهکارهای صادرات فرش» افزود: تعهد ارزی یکی از عوامل تاثیرگذار در کاهش صادرات فرش طی سال‌های اخیر بوده است که با پیگیری کمیسیون فرش اتاق ایران، بخشی از موانع قانونی از جمله پیمان سپاری و تعهد ارزی تا حدودی حل و فصل شده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: هر چند ممکن است این اقدام به تنهایی موجب جهش صادرات فرش نشود اما امیدواریم در افزایش صادرات اثرگذار باشد تا ایران به جایگاه صادراتی خود بازگردد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر رفع تعهد ارزی فرش دستباف بر اساس میزان ارزش مواد اولیه است.

لاهوتی از دولت خواست به فرش ایرانی به عنوان شناسه فرهنگی توجه کند و به عنوان یکی از محصولات ارزآور، شرایط را برای صادرات آن تسهیل کند.

صادرات فرش ایران به ۴۱ میلیون دلار رسید

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: طبق آمارها صادرات فرش ایران در سال ۱۴۰۳ به ۴۱.۷ میلیون دلار رسیده است که نسبت به سال ۹۶ روند کاهشی چشمگیری را نشان می‌دهد.

وی افزود: این درحالیست که ارزش صادرات فرش ایران در دهه ۷۰ حدود ۲ میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۶ نزدیک به ۴۲۶ میلیون دلار بود که بی توجهی به این صنعت منجر به کاهش صادرات شده است.

لاهوتی بیان‌داشت: هویت فرش ایرانی به عنوان شناسنامه ملی ایران در جهان است که در ارزآوری و تجارت نقش مهمی ایفا می کند.

لاهوتی با بیان اینکه فرش دستباف ایرانی فقط یک کالای صادراتی نیست بلکه هویت ملی ایران است، گفت: طی سال‌های اخیر ذائقه بازار فرش به سمت لاکچری و لوکس تغییر کرده است، به طوری که باید علاوه بر طرح خوب، باید کالای با کیفیت به بازار عرضه شود و در غیر اینصورت در بازار مشتری نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه یکی از علل ضعف صادرات فرش ایرانی عدم ثبت جهانی نقشه ها و طرح های ایرانی است، تصریح کرد: فرش ایرانی از کیفیت و طرح منحصر به فرد برخوردار اس، اما اکنون دارای رقبای جدی مانند هندوستان، افغانستان، پاکستان و ترکیه است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: اگر ثبت طرح و نقشه، تنوع بازار، سلیقه مشتری به سمت لاکچری شدن مورد توجه قرار نگیرد، به طور حتم هرگونه تسهیل در روند صادرات موفقیت آمیز نخواهد بود.

وی با بیان اینکه فرش ایرانی به عنوان یک نماد ملی از حمایت های لازم برخوردار نیست، اظهار داشت: فرش ایرانی به عنوان یک نماد ملی باید مورد حمایت دولت قرار بگیرد، زیرا امروز بسیاری کشورها برای حفظ فرهنگ خود هزینه های زیادی را متقبل می شوند.

لاهوتی اضافه‌کرد: مشکلات تجارت از دولت دوازدهم تاکنون همین روند را طی کرده است و شرایط بهبود چندانی نداشته است، با این تفاوت که دولت سیزدهم لایحه‌ ای به مجلس داد و موضوع ارز را به قانون تبدیل کرد که منجر به بازدارندگی و محدودکنندگی بیشتر صادرات شد.

۲ تصمیم جدید بانک مرکزی و احتمال محدودیت مجدد صادرات

وی به دو تصمیم گیری جدید و سختگیرانه در بانک مرکزی طی ۵۰ روز گذشته اشاره کرد و افزود: این تصمیمات روند صادرات را کاهش خواهد داد، به طوری که هفته گذشته بانک مرکزی بر اساس اختیارات خود موانع و محدودیتی برای صادرکنندگان ایجاد کرد که بر اساس آن صادرکنندگان از دریافت تسهیلات بانکی، دریافت تضامین بانکی و دریافت تامین ارز در واردات مواد اولیه‌ متناسب با رفع تعهدی خواهند شد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اضافه کرد: وقتی تولیدکننده از دریافت تسهیلات بانکی و صادرکننده که از دریافت تضامین محروم می شود، افزایش تولید ممکن نخواهد بود.

آمریکا مقصد ۴۴ درصد صادرات فرش جهان/ کاهش ۹۰ درصدی صادرات فرش ایرانی

مرتضی میری، رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست گفت: در حال حاضر آمریکا مقصد ۴۴ درصد صادرات فرش جهان است، اما ایران به دلیل تحریم ها هیچ صادراتی به این کشور ندارد.

وی اظهار داشت: از سال ۹۶ تاکنون صادرات فرش ایران ۹۰ درصد کاهش یافته است که این به معنای از دست دادن بازارهای تجاری است.

ایران رتبه پنجم صادرات فرش دنیا را دارد

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ایران که پیش از این رتبه نخست صادرات فرش جهان را در اختیار داشت امروز به رتبه پنجم جهانی بعد از هند، پاکستان، افغانستان و ترکیه نزول یافته است.

به گفته وی، اکنون کشورهای رقیب بازار صادراتی فرش ایران را در اختیار دارند اما ایران به دلیل کیفیت و طرح و نقش می تواند در صورت فرهنگ‌سازی و حمایت دولت از صنعت فرش، مجدد بازارهای خود را به دست بیاورد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار