تنش آبی در مشگینشهر به مرز هشدار رسید
تنش آبی در شهرستان مشگین شهر با توجه به کاهش منابع آب ناشی از کمبود بارش، خشکسالی و تغییر نیافتن الگوی کشت به مرز هشدار رسیده است.
به گزارش مملکت ما ، امسال در شهرستان مشگین شهر میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.
در حال حاضر میران ورودی سد احمدبیگلو به صفر رسیده و میزان حجم ورودی سد سبلان از ۴۱ میلیون متر مکعب در سال گذشته به ۱۶ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
ارسلان فرجی مدیر امور منابع آب مشگین شهر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران گفت: تنش آبی، مشگین شهر را تهدید میکند و در صورت نبود مدیریت مصرف بهینه آب، مشکل کم آبی در این منطقه و روستاهای آن دو چندان خواهد شد.
وی افزود: طی ماههای اخیر برای تامین آب پایدار مردم این شهرستان علاج بخشی به سدهای این شهرستان در دستور کار قرار گرفته و ضروری است برای جلوگیری از تنش آبی این شهرستان الگوی کشت عملیاتی شده و از کشت برنج در مشگین شهر جلوگیری شود.
فرجی با بیان اینکه با توجه به وضعیت منابع آبی شهرستان مشگین شهر تغییر الگوی کشت در این شهرستان باید مورد توجه قرار بگیرد افزود: در حوضه آبریز شهرستان مشگین شهر ۱۴ سد بزرگ و کوچک با حجم مفید ۱۳۶ میلیون متر مکعب با پایاب ۱۱ هزار و ۶۳۵ هکتار در حال بهرهبرداری است که با توجه به وضعیت بارندگیهای اخیر اکثر سدهای منطقه از آورد خوبی برخوردار نیست
وی کل ظرفیت منابع آبی شهرستان مشگین شهر را ۳۴۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: ۳۰۶ میلیون مترمکعب از این مقدار آب مربوط به منابع آبهای سطحی و ۴۲ میلیون مترمکعب هم مربوط به آبهای زیرزمینی است.
مدیر امور منابع آب مشگین شهر با بیان اینکه ۱۸۲ میلیون مترمکعب از حجم آبهای سطحی این شهرستان در حال بهرهبرداری است افزود: کاهش دِبی رودخانه خیاوچایی و کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی، فرسوده بودن شبکه توزیع در داخل شهر، توسعه غیر اصولی و خارج از طرح تفصیلی شهر، دستکاری کنتورهای مصارف خانگی و برداشتها و انشعابات غیرمجاز، تبدیل روستاها به شهر و افزایش نیاز به مصرف آب از جمله مشکلات پیش روی تامین آب در مشگینشهر است
وی اضافه کرد: مصرف سرانه آب در مشگینشهر ۲۱۷ لیتر در ثانیه است که با در نظر گرفتن هدررفت شبکه، باید حداکثر نیاز مصرف سرانه ۲۳۰ لیتر در ثانیه باشد و این در حالی است که به طور متوسط بیش از ۴۲۰ لیتر در ثانیه آب از رودخانه خیاوچایی وارد تصفیهخانه میشود.
مدیر امور منابع آب مشگینشهر ادامه داد: اگر شبکه توزیع آب اصلاح و نیاز مصرفی مردم در آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت از هم جدا شود کمبودی در تامین آب آشامیدنی شهرستان وجود نخواهد داشت.
فرجی با اشاره به راهکارهای جلوگییری از تنش آب در مشگین شهر افزود: تغییر الگوی کشت، جلوگیری از احداث سازه های تقاطعی، اصلاح شبکه آب، جلوگیر ی از برداشتهای غیر مجاز، جلوگیری از کشت برنج، ترمیم لولههای فرسوده آب و از همه مهمتر استفاده بهنیه مردم از آب و پرهیز از مصرف بی رویه آب از جمله راهکارهای اساسی برای جلوگیری از تنش آب در شهرستان است.
انتهای پیام/
نظرات