۴۰ درصد شبکه آبرسانی فرسوده است

به گفته خزایی کشاورزان ما اگر وارد میدان شوند و شبکه آبیاری خود را نوین کنند و به سمت آبیاری نوین بروند حتما سهم زیادی از هدر رفت آب جلوگیری میشود.
به گزارش مملکت ما، علی خزایی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با شبکه خبر درباره تصمیمات برنامه هفتم برای نوسازی شبکه انتقال آب بیان کرد: برنامه هفتم که برنامه دانش محوری بوده و با دقت طراحی و به تصویب رسیده در این حوزه هم برای رفع مسئله طرح و ایده های مشخصی دارد. باید هم شبکه مصرف آب آشامیدنی و هم آب کشاورزی نوسازی شود و بودجه خوبی هم برای این موضوع دیده شده است. برنامه هفتم هم روی این موضوع تکیه دارد و باید دولت محترم برای اجرای این اتفاق اهتمام جدی داشته باشد.
سال گذشته حدود ۲ هزار میلیارد تومان در این زمینه هزینه دیده شده است. البته شبکه آبرسانی در حوزه آب آشامیدنی در نقاط شهری و روستایی فرسوده است و که نشت آب دارد و خسارت سنگینی را نیز در این زمینه داریم
خزایی تاکید کرد: این هدر رفت با توجه به محدویت منابع آب ما خسارت سنگینی محسوب میشود. آن بودجه برای نوسازی چندان مناسب نیست و کارشناسان عنوان میکنند ۳۰ تا ۴۰ درصد شبکه آبرسانی ما فرسوده است، اما موضوع مهم شناسایی مکان های نشت آب است. وقتی افت فشار مردم را اذیت میکند باید شناسایی کنیم. این شناسایی بسیار سخت است و گاهی اوقات اصلا کشف نمی شود.
به گفته نماینده مجلس شورای اسلامی این بودجه برای نوسازی شبکه و تعمیر شبکه بودجه زیادی نیست، اما میطلبد که تلاش بیشتری کنیم و همکاران در آبفا هم اقدامات خود را به درسیت انحام دهند .این نوسازی هم باید تا پایان برنامه هفتم عملیاتی شود و به اتمام برسد.
خزایی درباره حرکت به سمت کشاورزی نوین گفت: کشاورزهای ما که سالهاست به شکل سنتی کشاورزی میکنند از لحاظ مالی توان آن را ندارند که آب یاری نوین را اجرایی کنند و اینجا دولت باید کمک کند و وامهای قرض الحسنهای دهند تا کشاورزان بتوانند زودتر زمینهای خود را مجهز کنند و در این مسیر گام بردارند.
واقعیت امر این است که کشاورزان ما اگر وارد میدان شوند و شبکه آبیاری خود را نوین کنند و به سمت آبیاری نوین بروند حتما سهم زیادی از هدر رفت آب جلوگیری میشود.
انتهای پیام/
نظرات