|

ظرفیت تولید گوشت قرمز ۴۰ هزار تن افزایش یافت

ظرفیت تولید گوشت قرمز ۴۰ هزار تن افزایش یافت

سرپرست سازمان امور عشایر کشور از افزایش ۴۰ هزار تنی ظرفیت گوشت قرمز کشور خبر داد و گفت: قرار است طرح زنجیره تولید گوشت قرمز ۵ ساله اجرایی شود.

به گزارش مملکت ما ، سیاوش احمدی میرقائد در نشست خبری خود به مناسبت هفته دولت درباره اجرای برنامه ارتقای معیشت جامعه عشایری افزود: با اجرای این طرح ۷.۵ میلیون راس دام پرواربندی می شود که از این محل درآمد خانوار عشایر ۱۱۰ میلیون تومان و ۱۲۴ نفر شغل اضافه خواهد شد.

سرپرست سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه زمان پیش بینی شده برای تحقق اهداف این طرح تا پایان سال ۱۴۰۷ است، گفت: اجرای این طرح حداقل نیاز به ۲۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۹۰۰ میلیارد تومان کمک‌ های دولتی نیاز دارد.

وی اضافه کرد: در این طرح قرار است شرکت پشتیبانی امور دام کشور نهاده مدت دار حداقل ۱۲۰ روزه در اختیار دامداران قرار دهد و در نهایت آنها دام خود را به قیمت مصوب به دولت بفروشند.

وی با بیان اینکه در این طرح ۱۸۰ هزار تن نهاده دامی برای پرواربندی یک میلیون راس دام ارایه می شود گفت: دام‌ هایی که به چرخه پرواربندی وارد می‌شوند پلاک گذاری شده و پس از پروار کامل در کشتارگاه ذبح شده و پس از تحویل پلاک پول آنها تسویه می شود.

احمدی میرقائد به احیای طرح صنایع دستی در میان جامعه عشایر اشاره کرد و اظهارداشت: در صورتی که این طرح محقق شود ۲۰ میلیون تومان به درآمد هر خانوار عشایری اضافه می شود زیرا طی سالهای گذشته فعالیت صنایع دستی در این جامعه کم شده و در برخی مواقع از بین رفته بود.

وی درباره طرح گردشگری افزود: به دلیل تنوع آب و هوایی و جذابیت های سمعی و بصری که در مناطق عشایری و جود دارد می توان به گردشگری در این مناطق ویژه پرداخت.

تحویل ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی به عشایر

سرپرست سازمان امور عشایری کشور با اشاره به دستور رییس جمهوری تا پایان ۱۴۰۴ به میزان ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی به عشایر کشور برای تولید برق و انرژی تحویل یابد، گفت: تاکنون تنها ۳۰ هزار پنل خورشیدی به عشایر تحویل د اده شده بود.

احمدی میزقائد از دستور رییس جمهوری برای تخصیص ۱۰۰ درصد اعتبارات ملی و استانی عشایر خبرداد و افزود: سال گذشته ۵۰ درصد اعتبار منظور شده را تخصیص داده بودند.

به گفته این مسئول در سال جاری اعتبار سازمان عشایر ۳۵۰۰ میلیارد تومان تعیین شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۰ برابر رشد کرده است.

پایین بودن شاخص برخورداری جامعه عشایر نسبت به مناطق شهری

سرپرست سازمان امور عشایری کشور برخورداری در جامعه عشایر نسبت به مناطق شهری را بسیار پایین دانست و گفت: در جامعه عشایری سهم برخورداری از آب آشامیدنی ۳۰ درصد، دسترسی به راه ۳۰ درصد، مرگ مادران باردار ۳ درصد، بازماندگان از تحصیل ۶۰ درصد، پوشش تلفن همراه ۳۰ درصد، برخورداری از برق ۲۵ درصد است.

احمدی میرقائد درباره طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در جامعه عشایری اظهارداشت: قرار است ۶ هزار هکتار از زمین‌ های در اختیار عشایر به کشت گیاهان دارویی اختصاص یابد که می تواند درآمد یک هکتار زمین زراعی را به ۱۴۵ میلیون تومان برساند.

وی با بیان اینکه دو هزارو ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد که بخش عمده ای از آنها در مناطق عشایری است، افزود: اکنون ظرفیت های خوبی در حوزه کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایر وجود دارد که باید از این ظرفیت ها استفاده شود.

انتهای پیام/

نظرات