|

خسارت چند صدهزار میلیاردی خشکسالی به کشاورزی استان خراسان شمالی

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: خسارت ناشی از خشکسالی در این استان طی سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ معادل ۲۲۵ هزار میلیارد ریال در زیر بخشهای کشاورزی، عشایری و منابع طبیعی ثبت شده است.

به گزارش مملکت ما ، سید محسن شالفروشان افزود: حدود ۱۸۱ هزارو ۵۷۰ میلیارد ریال از این میزان خسارت وارده به حوزه کشاورزی خراسان رضوی مربوط به سال زراعی گذشته بوده است.

وی بیان کرد: خسارت خشکسالی به تفکیک در زیر بخش زراعی ۵۴ هزار میلیارد ریال، در حوزه باغی ۷۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال، در حوزه دام و طیور ۴۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان، در حوزه آب و خاک و زیربنایی چهار هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال و در حوزه شیلات و آبزیان هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بوده است.

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: علاوه بر این در حوزه مناطق عشایری نیز ۳۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و ۱۰ هزار میلیارد ریال هم در حوزه منابع طبیعی خسارت خشکسالی ثبت شده است.

وی ادامه داد: به این ترتیب مجموع خسارات وارده به بخش کشاورزی و ۲ بخش عشایر و منابع طبیعی استان از محل وقوع پدیده خشکسالی به میزان حدود ۲۲۵ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

شالفروشان با بیان اینکه طبق اعلام سازمان هواشناسی کشور، استان خراسان رضوی بیشترین میزان کاهش بارندگی نسبت به دوره آماری را در بین ۳۱ استان کشور در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تجربه کرده است، اظهار کرد: این بدان معناست که مجموع میزان بارش رخ داده در استان طی سال زراعی گذشته بیش از ۹۵ میلیمتر بوده است که نسبت به دوره بلند مدت آماری۵۲ درصد کاهش دارد.

وی گفت: این ارقام نشان از وقوع کم بارشی دارد که رتبه‌های بعدی کم بارشی در کشور پس از استان خراسان رضوی نیز متعلق به استانهای سمنان،قزوین، سیستان و بلوچستان و تهران بوده است.

خشکسالی و افت ۸۵ درصدی محصولات زراعی دیم

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی استان خراسان رضوی بیان کرد: در حالیکه کاهش بارندگی در استان بیش از ۵۲ و ۲ دهم درصد گزارش شده است، این رقم در کشور منفی ۱۸ و هشت دهم درصد بوده است و بدان معناست که خراسان رضوی ۲ و هشت دهم درصد بیشتر از میانگین استانهای دیگر کم بارشی را تجربه کرده است.

وی در توضیح بیشتر از پیامدهای خشکسالی در هر بخش گفت: وقوع خشکسالی در بخش زراعی افت ۳۰ درصدی عملکرد در محصولات زراعی آبی و افت ۸۵ درصدی عملکرد در محصولات زراعی دیم را در سطح ۳۷۰ هزار هکتار محصولات پاییزه رقم زد.

شالفروشان ادامه داد: در حوزه باغی افت عملکرد در واحد سطح بین ۱۵ تا ۳۰ درصد در حدود ۱۸۶ هزار هکتار باغات استان خراسان رضوی بوده است.

این مسوول اظهار کرد: محصولات پاییزه مانند گندم، جو و کلزا آسیب شدیدی از خشکسالی دیده اند و در محصولات باغی نیز عمده محصول آسیب دیده در سطح ۹۰ هزار هکتار، محصول زعفران بوده است.

وی با بیان اینکه در حوزه دام و طیور افت عملکرد و خسارتها ناشی از کمبود علوفه و آب، ضعف تغذیه ای دام و طیور، ضعف مراتع، کاهش باروری و کاهش مقاومت به بیماری ها و افزایش تلفات بوده است، افزود: خشکسالی در حوزه آب و خاک باعث کاهش ۱۰ تا ۵۰ درصدی دبی قنوات، خشک شدن مسیر گالری ۲۵ درصد از قنوات استان و تاثیر منفی بر روی هزار و ۷۵۰ رشته قنات بوده است.

رییس اداره مدیریت بحراه و کاهش مخاطرات کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در حوزه شیلات و آبزیان آسیب وارده افت تولید در مزارعی بوده است که از محل آبهای رودخانه، قنات، چشمه و سدها تغذیه می‌شدند، اظهار کرد: خسارتها در حوزه عشایری شامل خسارت وارده به اراضی زراعی و مراتعی است که در اختیار عشایر و نیز خسارت به منابع آبی می باشد.

وی اظهار کرد: خسارتها در حوزه منابع طبیعی شامل افت تولید علوفه در مراتع استان و نیز خسارت وارده به پروژه های علمیات احیایی و بیابان زدایی بوده است.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار