|

واردات پنبه ۵ برابر محصول خریداری شده از کشاورزان!

واردات پنبه ۵ برابر محصول خریداری شده از کشاورزان!

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: بنا بر آمار ۸ ماهه گمرک، ۶۶ هزار تن پنبه وارد شده، در حالیکه در زمان برداشت تولید داخل تنها ۱۳ هزار تن محصول خریداری شده است.

به گزارش مملکت ما ، محمدحسین کاویانی گفت: برای دستبابی به خودکفایی پنبه به عنوان یکی از ۵ محصولی که در اولویت وزارت جهاد کشاورزی است، راهی جزء کاهش هزینه‌های تولید، افزایش عملکرد در واحدسطح و سودآور بودن تولید نیست که در این راستا دولت باید حمایت‌های لازم را اعمال کند.

به گفته او، حمایت از زراعت پنبه متولی می‌خواهد، از این رو سازمان پنبه باید احیا شود که این موضوع می‌تواند در امر رسیدن به خودکفایی تاثیر بسزایی داشته باشد چراکه در شرایط کنونی با تبدیل سازمان پنبه به اداره کل پنبه و دانه‌های روغنی و اداره کل به دفتر پنبه و استمرار این خرد شدن‌ها کار به جایی رسیده که هم اکنون متولی برای رقم بندی پنبه نداریم که درنهایت این امر موجب شده تا کارخانه‌ها برحسب سلیقه خود رقم بندی را انجام دهند.

کاویانی ادامه داد: صنعت نساجی نسبت به کیفیت پنبه تولیدی و استاندارد نبودن آن گلایه‌مند است که براین اساس تا زمانیکه سازمان پنبه احیا نشود، بحث خودکفایی بی فایده است.

مدیرعامل صندوق پنبه از ثبات نرخ پنبه خبر داد و گفت: علی رغم افزایش هزینه‌های تولید، قیمت پنبه در ۳ سال اخیر تغییری نداشته است به طوریکه کماکان هرکیلو پنبه با نرخ ۳۰ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود که در نهایت مقرون به صرفه نبودن تولید موجب شده تا کشاورز به سمت و سوی زراعت‌های جایگزین رود.

او با بیان اینکه تحقق خودکفایی نیازمند حمایت از زراعت پنبه است، افزود: بنابر آمار سالانه ۱۰۰ هزارتن پنبه به رغم شرایط سخت تامین ارز وارد می‌شود که با احتاسب متوسط قیمت هرکیلو پنبه وارداتی ۲ دلار، ۲۰۰ میلیون دلار صرف وارد می‌شود که ۲ هزار میلیارد تومان اختلاف ارز نیما و آزاد است، درحالیکه اگر همین رقم به کشاورزان داخل داده شود، زراعت پنبه برای کشاورزان مقرون به صرفه است.

مدیرعامل صندوق پنبه درباره آخرین وضعیت واردات پنبه گفت: بنابر آمار ۸ ماهه گمرک ۶۶ هزارتن پنبه وارد شده است، درحالیکه از شهریورماه با برداشت محصول داخل تا پایان آبان تنها ۱۳ هزارتن پنبه داخل خریداری شد که با استمرار این روند امیدی به خودکفایی نیست چراکه بار‌ها اعلام کرده ایم واردات پنبه در زمان برداشت محصول داخل همانند برنج باید با اعمال تعرفه محدود شود.

او ادامه داد: گرچه قرار بود طی یک برنامه ۱۰ ساله از سال ۹۴ به خودکفایی پنبه دست یابیم، اما این امر به سبب عدم حمایت‌های لازم از این زراعت محقق نخواهد شد و وزارت جهاد برای تحقق سیاست خودکفایی ۱۰۰ درصدی پنبه به عنوان یکی از محصولات استراتژیک راهی جزء احیای صنعت پنبه، توسعه زراعت با استفاده از ماشین آلات برداشت ندارد.

کاویانی گفت: با توجه به کمبود نیروی کار برای برداشت پنبه باید ماشین آلات برداشت وارد شود تا بتوانیم با توسعه زراعت پنبه و اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار به امر خودکفایی برسیم که متاسفانه صنعت نساجی به سبب دریافت ارز نیما نگرانی از حیث تامین پنبه ندارند که این موضوع آسیب جدی به این زراعت وارد می‌کند. کمااینکه در سنوات گذشته علاوه بر تامین پنبه داخل صادرکننده بودیم که متاسفانه به سبب عدم حمایت‌ها از این زراعت در مقابل شالی واردکننده شدیم.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار