|

قیمت کنسرو ماهی با قیمت‌گذاری دستوری تنظیم نمی‌شود

قیمت کنسرو ماهی با قیمت‌گذاری دستوری تنظیم نمی‌شود

معاون وزیر جهاد گفت: عرضه و تقاضا با صیانت از حقوق مصرف کننده و تولیدکننده می تواند بازار را تنظیم کند و هیچ جای دنیا قیمت گذاری دستوری جوابگو نیست.

به گزارش مملکت ما ، سید حسین حسینی در حاشیه همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان گفت: با صیانت از حقوق مصرف کننده و تولیدکننده، عرضه و تقاضا تعیین کننده تنظیم بازار است و هیچ جای دنیا قیمت گذاری دستوری جوابگو نیست. مگر آنکه در بحث تامین نهاده ها کمک کنیم.

او افزود: ادبیات اقتصاد می‌گوید که عرضه و تقاضا باید بازار را تنظیم کند، اما با تعاملی که با کمیته حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده وجود دارد، می توان تعادل را به یک نقطه مشترکی رساند.

حسینی در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر آنکه حذف قیمت گذاری دستوری در ارتقای سرانه مصرف اثر گذار است، گفت: حذف قیمت گذاری دستوری در افزایش سرانه مصرف اثری ندارد چراکه سرانه مصرف را قدرت خرید تعیین می کند، از این رو باید قدرت خرید را افزایش دهیم.

معاون وزیر جهاد با بیان اینکه مهمترین صید ما از دریا تون ماهیان است، گفت:بیش از ۴۵ درصد صید کشور تون ماهیان است.

به گفته او، صیادان ما در اقیانوس هند با هزار شناور رتبه اول در غرب اقیانوس هند و در کل اقیانوس هند رتبه دوم را دارند. همچنین بیش از ۱۰درصد صید کل اقیانوس هند را ایرانی ها انجام می دهند.

رئیس سازمان شیلات کشور افزود: یکی از بحث های قدیمی در آبزی مصرفی، کنسرو است. لذا این زنجیره ارزش باید تکمیل و به روز شود تا بتوانیم علاوه بر کنسرو قابلیت های دیگری فرآوری را در دستور کار داشته باشیم. گفتنی است که این اقدام هم به ارزان سازی و هم به فراوانی محصول و افزایش سهم سفره از آبزیان کمک خواهد کرد.

حسینی ادامه داد: این موضوع دو متولی وزارت جهادکشاورزی و وزارت صمت دارد و برای پیشبرد اهداف نیاز است با بهره برداران و بخش خصوصی یک چند وجهی تعامل ایجاد شود.

او گفت: در حوزه ایجاد زنجیره ارزش و به روزسانی زنجیره ارزش تکلیفی برعهده داریم که در دولت سیزدهم ابلاغ شده است، از این رو برای دستیابی به این امر مهم لازم است از صید تا سفره را رصد کنیم و هرجایی که نیاز به تقویت و پشتیبانی دارد، احصا شود تا علاوه بر به روز رسانی مصرف کنسرو، تازه خوری و ساشیمی نیز اتفاق بیوفتد.

به گفته حسینی، در استفاده از فناوری های نوین که برخی از کشورها از جمله ژاپن در آن پیشرو هستند با سازمان یونیدو وارد تعامل شدیم تا تکنولوژی های نوین از صید تا فرآوری را انتقال دهیم.

او افزود: تکنولوژی های داخل برای عبور از صید گوش گیر به صید رشته قلاب و انتقال مناسب آبزی از دریا به خشکی با استفاده از کشتی پشتیبان برای اولین بار توسط متخصصان داخلی طراحی، ساخته و سال گذشته به آب انداخته شد.

حسینی با اشاره به اینکه ۲۸۲هزارتن میزان تولید ماهی تون در کشور است، گفت: بیشترین میزان مصرف این ماهی در قالب کنسرو است و قصد داریم در فاز اول اقدامات خود ۱۰درصد از این محصول را به صورت تازه وارد سفره مردم کنیم تا در نهایت بتوانیم تا این عدد را به ۵۰درصد برسانیم چراکه ۹۶هزارتن از این ماهیان گیدر بوده و ظرفیت تازه خوری را دارد.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اقدامات ایجاد تعادل در بازار گفت: با همکاری خوبی که با وزارت صمت و وزارت جهاد و سازمان حمایت وجود دارد امیدواریم با تنظیم بازار بتوانیم قیمت متعادلی برای محصولات شیلاتی داشته باشیم.

حسینی در ادامه افزود: بنابر منویات مقام عالی وزارت، کیو ار کدی که تنظیم و در سایت سازمان شیلات گذاشته شد. همچنین راهنمایی سرمایه گذاری در استان های مختلف در پروژه مینی، متال و مگا و مشوق هایی که برای این موضوع در نظر گرفته شده و در بخش شفاف سازی در نوع سرمایه گذاری و آموزش نیز در خدمت همه در کمیته ملی سرمایه گذاری هستیم.

حسینی افزود: سال گذشته ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری داشتیم که امسال تلاش داریم به ۱۵ هزار میلیارد برسیم که بیش از ۸۰ درصد آن در بخش خصوصی است. گفتنی است که بخش عمده سرمایه گذاری در کل زنجیره ارزش یعنی پیش تولید، حین تولید و پس از تولید است.

او درباره اینکه سندیکا پیگیر دریافت مجوز صید است، گفت: سندیکا به دنبال دریافت مجوز صید نیست، بلکه برای جمع آوری محصول به دنبال این است از صیدگاه جمع آوری کند.

معاون وزیر جهاد افزود: برای زنجیره ارزش که موضوع مغفول مانده ای بود، به دستور رئیس جمهوری به وزارت کشور برای ابلاغ به استانداران و ایجاد زنجیره ارزش در کل صنایع، زنجیره ارزش شیلات به عنوان تیپ الگویی به ۱۱ استان ابلاغ شد که نشان دهنده اهمیت غذا در کشور است.

او درباره سواحل مکران گفت: ۲۱ پروژه در سواحل مکران داریم یکی از موضوعاتی که در این دولت حائز اهمیت بود، ایجاد دبیرخانه توسعه سواحل مکران بود برای برنامه جامع و مدیریت واحد که وزارت جهاد کشاورزی ۲۱ پروژه و ۹ مورد شیلاتی بود در ۱۶۵ هزار هکتار طرح و برنامه داده است و ما بیش از ۱۴ پروژه را در حال اجرا داریم که ۷ مورد در سواحل مکران است. با همکاری بخش خصوصی موضوع مهم برای تغییر ساختار پرورش میگو در سواحل مکران از پرورش سنتی به پرورش نیمه متراکم و متراکم صنعتی است. در این راستا ما در حال واگذاری زمین هستیم و همواره زیرساخت های اولیه برای انتقال انجام شده که از اردیبهشت ماه بستر برای برداشت آماده می شود. در این راستا تولید به طور متوسط در هکتار ۵.۵ است که در آنجا به ۲۰ تن خواهیم رسید.

حسینی گفت:هر محصولی که به صید وابسته است، شرایط اقلیمی صید آنها را به ما دیکته می کند. اما امسال به سبب آنکه پدیده مونسون کمی طول کشید، لذا ۱۰ درصد کاهش تولید داشتیم ولی این میزان در قیمت اثری نگذاشته است که امیدواریم در پیک دوم جبران شود. گفتنی است این افزایش قیمت نه بخاطر کاهش عرضه بلکه بخاطر برخی موارد اقتصادی است که پیگیر حل آنها هستیم.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار