|

برداشت سه هزار و ۵۰۰ تن به در شهرستان کوثر

برداشت سه هزار و ۵۰۰ تن به در شهرستان کوثر

برداشت میوه به که از حدود یک ماه پیش در شهرستان کوثر استان اردبیل آغاز شده این روزها مراحل نهایی را طی می کند و بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی، امسال سه هزار و ۵۰۰ تن محصول به در این شهرستان تولید و برداشت می شود.

به گزارش مملکت ما، رحیم یوسفی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: پیش بینی می‌شود که امسال در مجموع پنج هزار تن محصول به از باغ‌های استان اردبیل برداشت شود که بیش از نیمی از آن در شهرستان کوثر تولید می شود.

یوسفی اظهار کرد: سطح باغات محصول به استان، ۵۵۰ هکتار بارور و حدود ۲۷۰ هکتار نهال غیر بارور است و از هر هکتار باغ استان ۱۲ تن محصول برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه برداشت محصول «به» از اوایل مهر آغاز شده و تا نیمه آبان ماه ادامه می یابد، گفت: به طور عمده ارقام حاجی آقا کیشی، اصفهانی و بومی در باغات استان کشت شده است اما طی سال‌های اخیر با ورود رقم جدید به، که متحمل به آتشک است، شاهد افزایش روزافزون کمیت و کیفیت این محصول هستیم.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: عمده محصول "به" در شهرستان‌های کوثر، خلخال، مشگین شهر و گرمی تولید و برداشت می‌شود که در این بین، شهرستان کوثر در جنوب استان اردبیل به دلیل شرایط جوی و اقلیمی، تغذیه مناسب و عملیات به باغی و مدیریت اصولی باغات به قطب تولید محصول میوه «به» تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: میوه به تولید شده در این شهرستان با کیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین به تولیدی در استان بوده که علاوه بر مصرف اهالی به شهرهای همجوار و مرکز استان و دیگر استان‌ها هم ارسال می‌شود.

یوسفی همچنین گفت: درخت «به» محصولی نسبتاً مقاوم در برابر آفات و کم آب بر است و میوه آن علاوه بر خوش‌طعمی، سوددهی مناسبی نیز برای کشاورزان دارد.

به گفته وی، میوه به، میوه‌ای خوش طعم و معطر است و اگر چه به صورت خام خوردنی است، ولی اغلب پخته آن را به صورت مربا یا در غذاهای مختلف مصرف می‌کنند.

وی اظهار کرد: محصول به در درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی موثر است و در مصارف داخلی به صورت مربا و محصولات فرآوری شده آن به شکل خشکبار و محصول (به دانه) به صورت گیاه دارویی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار