سرمازدگی، تولید زردآلو در شاهرود را نصف کرد

مدیرجهاد کشاورزی شاهرود گفت: تولید زردآلو در این شهرستان با توجه به سرمازدگی فروردین ۱۴۰۴ حدود ۵۵ درصد کاهش داشت.
به گزارش مملکت ما، بیشترین خسارت در شاهرود ناشی از سرمازدگی بهاره در محصول زردآلو رخ میدهد که همه ساله در مناطق مختلف این شهرستان خسارتهای جبران ناپذیری به باغداران وارد میکند.
سرمازدگی و تگرگ در فروردین ۱۴۰۴ و ایجاد خسارت به باغها موجب شد نسبت به سال ۱۴۰۳ تولید این محصول ۵۵ درصد کاهش داشته باشد.
حمید آقابیکی افزود: شهرستان شاهرود دارای ۶ هزار و ۵۰ هکتار باغ زردآلو است که پنج هزار و ۳۷۰ هکتار از این سطح درختان بارور و ۶۸۰ هکتار غیر بارور محسوب میشود.
وی به وقوع خسارت سرمازدگی در فروردین ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: میزان تولید زردآلو نسبت به سال گذشته بر اثر سرمازدگی ۵۵ درصد کاهش یافت.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: پیشبینی میشود امسال حدود ۲۹ هزار تن محصول زردآلو از باغهای این شهرستان برداشت شود.
تازهخوری ۷۰ درصد از محصول تولیدی زردآلو
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد محصول تولیدی زردآلوی شاهرود به صورت تازهخوری مصرف میشود، ابراز کرد: این محصول در بازارهای سمنان و استانهای گلستان، مازندران، تهران و اصفهان عرضه میشود.
آقابیکی اضافه کرد: ۳۰ درصد زردآلوی تولیدی به منظور فرآوری به صورت برگه، قیسی، مربا، کمپوت و لواشک، در کارگاههای بزرگ و کوچک خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته وی، برگه تولیدی در این شهرستان قابلیت صادرات به خارج از کشور دارد.
وی با شاره به اینکه تنوع ارقام این محصول از لحاظ کیفیت و طعم برخی رقمها در کشور حرف اول را میزند، اظهار کرد: مهمترین ارقام زردآلو در باغهای شاهرود شامل قوامی(شاهرودی)، رجبعلی، جهانگیری، خیبهای، غیاثی، نصیری، زعفرانی، دانشکدهای، منوچهری، جعفری، حاج محمدی و کبرایی است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود تصریح کرد: رقمهای جهانگیری، خیبهای و غیاثی، ارقام مقاومتری به سرما هستند و رقم رجبعلی و قوامی بیشترین حساسیت به سرمازدگی دارند که این مساله باید مورد توجه کشاورزان باشد.
آقابیکی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت زردآلو در بخش بسطام است، ابراز کرد: برداشت زردآلو از باغهای این شهرستان از اواخر اردیبهشت در منطقه دهملا آغاز شد و تا اواخر مرداد در منطقه تاش ادامه دارد.
انتهای پیام/
نظرات