|

برداشت شاتوت در کاشان آغاز شد

برداشت شاتوت در کاشان آغاز شد

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان، از آغاز برداشت شاتوت در باغستان‌های مناطق کوهستانی این شهرستان خبر داد.

به گزارش مملکت ما، زهره زارع صدری اظهار کرد: سطح زیر کشت میوه شاتوت در شهرستان کاشان بیش از ۱۰۰ هکتار بوده که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به بخش برزک است که متوسط عملکرد محصول در شرایط نرمال به ۱۰ تن در هکتار می‌رسد.

وی افزود: برداشت شاتوت از روزهای پایان خرداد آغاز شده و تا نیمه مرداد ادامه دارد، اما با توجه به شدت گرما در سال جاری، اوج برداشت این محصول در نیمه دوم تیر است و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری در هر هکتار حدود ۹ تن محصول برداشت شود.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان بیان کرد: میوه شاتوت در چهار مرحله برداشت می‌شود و از هر اصله درخت به‌طور متوسط ۸۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم شاتوت به دست می‌آید.

زارع صدری افزود: شیوه تکثیر و برداشت شاتوت برزک در اداره کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی دستی کشور با شماره ۲۳۵۹ به‌عنوان اثر ناملموس به ثبت رسیده است.

وی اظهار کرد: محصول شاتوت شهرستان کاشان، محصولی مرغوب و بازارپسند است که حدود ۲۰ درصد آن، به‌صورت تازه خوری مصرف شده و بخش عمده آن برای فراوری در استان‌های تهران، اصفهان، مازندران و قم به فروش می‌رسد.

افزایش اشتها، رفع زخم‌های روده، تقویت‌حافظه، رفع دردهای مفاصل، کنترل ضربان قلب و فشارخون، درمان کم‌خونی، تصفیه‌کننده خون و ضد سرطان، شادابی و طراوت پوست، استحکام دیواره رگ‌ها و جلوگیری از خونریزی و کنترل بیماری واریس از جمله خواص محصول شاتوت در طب ایرانی است.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار