|

بحران آب، سطح زیر کشت طالبی در ساوه را نصف کرد

بحران آب، سطح زیر کشت طالبی در ساوه را نصف کرد

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه گفت: سطح زیر کشت طالبی در شهرستان ساوه به ۵۰۰ هکتار رسید، عددی که در مقایسه با سال گذشته کاهش ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش مملکت ما، طالبی ساوه که به‌دلیل طعم و عطر دلنشینش به «شکر پاره» معروف است، امسال با کاهش چشمگیر سطح زیر کشت مواجه شده است.

اگرچه کشاورزان با تدابیر فنی و مدیریت آبی، برداشت را طولانی و هوشمندانه کرده‌اند، اما بحران منابع و هزینه‌های بالا، ادامه این مسیر را با ابهام مواجه کرده است.

روایتی از کشت سخت اما شیرین

محمود رضا خلیلی، معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه میانگین برداشت طالبی را در هر هکتار حدود ۴۰ تن اعلام کرد و گفت: با بهره‌گیری از کشت زیر پلاستیکی در اسفند و کشت تأخیری در تیرماه، کشاورزان موفق شدند برداشت را از اواخر خرداد تا شهریور ادامه دهند و عرضه محصول را با نیاز بازار هماهنگ کنند.

او با اشاره به ویژگی‌های طالبی ساوه اظهار کرد: این محصول از لحاظ ظاهری با گرمک و ملون شباهت دارد، اما با پوست صاف، طعم شیرین، رنگ زرد هنگام رسیدن و بافت خاص، شهرتی منحصر به‌فرد دارد. طالبی ساوه علاوه بر کیفیت بالا، به دلیل دارا بودن ویتامین‌ها، نقش مهمی در تأمین آب بدن در فصل گرما دارد.

وی موقعیت جغرافیایی ساوه در مرکز کشور را عاملی مهم برای توزیع سریع طالبی به سراسر ایران دانست و افزود: هر نقطه‌ای از کشور که متقاضی طالبی باشد، می‌تواند در زمان مناسب به محصول تازه ساوه دسترسی پیدا کند.

خلیلی درباره مدیریت منابع آبی گفت: با وجود آنکه صیفی‌جات معمولاً آب‌بر هستند، اما با تکنیک‌های نوین آبیاری و کشت زیر پلاستیکی، مصرف آب کاهش چشمگیری داشته و دوره کوتاه کشت، امکان تولید بیشتر با آب کمتر را فراهم کرده است.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار