کاهش ۲۰ درصدی تولید انگور در ملایر بدلیل سرمازدگی

مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: سرمای بهاره و پاییزه موجب خسارت به باغهای انگور این شهرستان به ویژه باغات سنتی و خزنده شده و میزان تولید محصول را حدود ۲۰ درصد کاهش داده است.
به گزارش مملکت ما، علیرضا زنگنه اظهار کرد: برای جلوگیری از سرمازدگی و کاهش تولید محصول، نیاز به تغییر الگوی کشت داریم.
وی افزود: باغهای سنتی و خزنده در برابر سرمازدگی آسیبپذیر هستند و ضرورت دارد به روش داربستی تبدیل و طرح فراز در این باغها اجرایی شود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با تاکید بر اینکه طرح فراز در برابر سرمازدگی خسارت بسیار کمتری را متحمل میشوند، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزانی که برای اجرای طرح فراز اقدام کنند، با اعطای تسهیلات حمایت میکند و اعطای این تسهیلات ضروری است.
زنگنه با اشاره به آغاز برداشت انگور در باغهای این شهرستان، گفت: پیشبینی میشود به طور متوسط از هر هکتار سطح زیر کشت باغهای انگور این شهرستان ۲۴.۵ تُن انگور برداشت شود که امسال این میزان برداشت کاهش یافته است.
وی بیان کرد: حدود ۷۰ درصد از تولید کل انگور ملایر تبدیل به بیش از ۵۳ هزار تُن انواع کشمش آفتابی تیزابی، آفتابی غیرتیزابی، آفتابی دانهدار، کشمش کالیفرنیا گوگردی و سایهخشک میشود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به اینکه قیمت کشمش تیرابی امسال کاهش نمییابد، افزود: در حال حاضر هر کیلوگرم سبزه کشمش تیرابی با قیمت ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان از باغداران خریداری میشود و با توجه به کاهش تولید، پیشبینی میشود قیمت آن ثابت بماند.
زنگنه یادآور شد: بیش از ۱۳ هزار هکتار باغ انگور بارور در ملایر وجود دارد که در شرایط عادی سالانه ۳۰۵ هزار تُن انگور تولید میشود که این میزان تولید امسال با کاهش ۲۰ درصدی محصول روبرو است.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید انگور در دره جوزان ملایر برداشت میشود، ادامه داد: از نیمههای شهریور برداشت انگور در این شهرستان آغاز شده و تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
انتهای پیام/
نظرات