|

تولید ۴۰ نوع گیاه دارویی در استان آذربایجان‌شرقی

تولید ۴۰ نوع گیاه دارویی در استان آذربایجان‌شرقی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به ظرفیت بسیار بالای این استان در زمینه تولید و فرآوری گیاهان دارویی، گفت: در این استان بیش از ۴۰ نوع گیاه دارویی تولید می‌شود.

به گزارش مملکت ما ، اکبر کرامتی با تاکید بر اینکه گیاهان دارویی تولید شده در این استان از لحاظ اقتصادی، اقلیمی، سازگاری و ارزش افزوده منحصر به‌ فرد است، افزود: امسال براساس تصمیمات اتخاذ شده برای افزایش سطح زیرکشت و ارقام اصلاح شده گیاهان دارویی، آذربایجان شرقی با بیش از سه هزار هکتار اراضی دیمی گیاهان دارویی بعد از استان فارس رتبه دوم را در تولید گیاهان دارویی به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به برگزاری منظم کمیته فنی گیاهان دارویی در استان با حضور محققان و افراد نقش آفرین در صنایع و دانشگاه‌ها اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل حوزه گیاهان دارویی مربوط به صنایع تبدیلی است و گل‌محمدی و بسیاری از گیاهان دارویی تولید شده در استان به صورت خام در بازارهای تهران و اصفهان به فروش می رسد و ارزش افزوده‌ای از آن برای استان جذب نمی شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: حرکت ما به سمت تکمیل زنجیره‌ ارزش تولید گیاهان دارویی و به خصوص گل‌محمدی است و پیگیری های مربوط نیز در دست انجام است.

وی با بیان اینکه این استان در جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری در بخش فرآورده های گیاهان دارویی با ۱۹ واحد از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است، یادآور شد: برای تحقق هدف تبدیل شدن به قطب گیاهان دارویی کشور تلاش می شود.

کرامتی، با بیان اینکه نبود صنایع تبدیلی، مشکل اصلی در حوزه تولیدات و محصولات کشاورزی است، ادامه داد: خام فروشی محصولات کشاورزی که کم سودترین روش برای رسیدن به درآمد است در استان ما رایج است در حالی که محصولات فرآوری شده با قیمت چند برابری روانه بازار مصرف می شود.

وی با بیان این‌که آذربایجان شرقی با وجود نداشتن یک درخت نخل بزرگ‌ترین صادرکننده خرما در کشور است، گفت: سالانه بیش از ۲۰ هزار تن خرما از این خطه به کشورهای مختلف صادر می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: این استان با سابقه ۱۴ ساله در زمینه فرآوری و صادرات خرما، با داشتن ۱۵ کارخانه فرآوری و بسته بندی، موفق به شناسایی بازارهای هدف و سلایق آن ها شده و با وارد کردن محصول خرما از پنج استان حاصلخیز، خود را به عنوان استان برتر در فرآوری و بسته بندی خرما معرفی کرده است.

کرامتی با اشاره به رتبه سوم آذربایجان شرقی در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی با ۸۵۰ واحد تولیدی و ظرفیت ۵.۵ میلیون تن در سطح کشور، افزود: آذربایجان شرقی در فرآوری انگور، تخم مرغ، خشکبار و بسته بندی عسل رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در بخش صنایع تبدیلی استان پنج پروژه بزرگ در حال اجرا و سرمایه گذاری است.

کرامتی، ادامه داد: این طرح ها شامل شرکت کشت و صنعت میوه آذربایجان و فرآوری میوه و کنسانتره و میوه خشک مخصوص در مساحت ۱۴ هکتار در شهرک صنعتی شماره ۲ مرند با سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریالی، کشت و صنعت سهند هشترود در مساحت حدود ۷۰ هکتار با سرمایه گذاری ۳۰ هزار میلیارد ریالی، زنجیره تولید ژلاتین با ۲۵ هکتار مساحت و حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال برآورد اولیه سرمایه گذاری است.

وی اظهار کرد: زنجیره تولید و فرآوری تخم مرغ با ایجاد زنجیره تولید مرغ مادر، جوجه کشی، خوراک دام، کشتارگاه و فرآوری تخم مرغ و شهرک تخصصی صنایع تبدیلی با وسعت ۴۵ هکتار با سرمایه گذاری موسسه مسکن و عمران اجتماعی بسیج در بناب در حال اجراست.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: با توجه به ظرفیت های استان در خصوص گیاهان دارویی و اینکه قطب تولید محصولات خشکبار کشور محسوب می شود در دومین نمایشگاه بین المللی خشکبار گیاهان دارویی زعفران و صنایع وابسته که از دوم تا پنجم بهمن امسال در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود، شرکت فعالی خواهیم داشت.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار