|

رویترز مدعی افزایش تولید اورانیوم غنی‌شده در ایران شد

رویترز مدعی افزایش تولید اورانیوم غنی‌شده در ایران شد

خبرگزاری رویترز ادعا کرد به نسخه‌ای از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اعضای خود دست یافته است که نشان می‌دهد ایران تولید اورانیوم غنی‌شده خود را افزایش داده است.

به گزارش مملکت ما ، خبرگزاری رویترز ادعا کرد به نسخه‌ای از گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی برای کشور‌های عضو این نهاد دست یافته است که نشان می‌دهد ایران کاهش سرعت ماه‌ها غنی سازی اورانیوم خود با خلوص تا ۶۰ درصد را معکوس کرده است.

بر اساس ادعای رویترز، بسیاری از دیپلمات‌ها بر این باور بودند که کاهش سرعت غنی سازی ایران که از ماه ژوئن آغاز شده بود، نتیجه مذاکرات محرمانه بین ایالات متحده و ایران بود که منجر به آزادی آمریکایی‌های (جاسوس) بازداشت شده در ایران به شمار می‌آید.

رویترز اضافه کرد: ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد دارد و در صورت غنی سازی بیشتر می‌تواند برای ساخت ۳ بمب هسته ای- طبق تعریف تئوری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی- و بیشتر در سطوح غنی سازی پایین‌تر از آن استفاده کند.

این در حالیست که این خبرگزاری اذعان کرد: ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد می‌کند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای که خلاصه‌ای از گزارش محرمانه اش به کشور‌های عضو بوده و توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده است، اعلام کرد: ایران تولید اورانیوم غنی شده در سطح بالای خود را افزایش داده است؛ اقدامی که با آن کاهش تولید قبلی خود در اواسط سال ۲۰۲۳ را معکوس کرده است.

گزارش مذکور اضافه می‌کند که ایران در نیروگاه آزمایشی غنی سازی سوخت (PFEP) در مجتمع گسترده نطنز و در تأسیسات غنی سازی سوخت فردو (FFEP) که در یک منطقه داخل کوه حفر شده است، تا ۶۰ درصد غنی سازی می‌کند. از زمان کاهش سرعت، این نیروگاه‌ها اورانیوم را تا ۶۰ درصد با میزان حدود ۳ کیلوگرم در ماه غنی‌سازی می‌کرده اند.

رویترز اضافه کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی به اعضای خود گفته است: آژانس تأیید می‌کند که از پایان نوامبر ۲۰۲۳، نرخ تولید اورانیوم غنی سازی شده تا ۶۰ درصد U-۲۳۵ توسط ایران در مجموع این ۲ تأسیسات به تقریباً ۹ کیلوگرم در ماه افزایش یافته است.

رویترز نوشت: طبق تعریف تئوری آژانس بین المللی انرژی اتمی، حدود ۴۲ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد، مقداری است که توان ساخت بمب هسته‌ای با آن را نمی‌توان نادیده گرفت.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار