|

تولید ۴۰ درصد گوشت قرمز کشور توسط دامداری های کوچک‌مقیاس

تولید ۴۰ درصد گوشت قرمز کشور توسط دامداری های کوچک‌مقیاس

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از تولید ۴۰ درصد گوشت قرمز کشور توسط دامداری های کوچک‌مقیاس خبر داد.

به گزارش مملکت ما از وزارت جهاد کشاورزی، حسن خمیس آبادی طرح رشد تولید در دامداری‌های روستایی با هدف دستیابی به ارتقای خوداتکایی در تولید گوشت قرمز را یکی از اقدامات کلیدی وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: این طرح، افزایش بهره‌وری، بهبود معیشت دامداران و توسعه پایدار بخش دامپروری کشور را رقم می‌زند.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح به شکل موفق نیاز است که همه جوانب آن در نظر گرفته شود، افزود: ترویج تحقیقات علمی انجام شده توسط محققان علوم دامی، بهبود زیرساخت‌ها، ارتقای سطح آگاهی دامداران و استفاده از فناوری‌های نوین، از مهمترین مواردی است که عدم توجه به آن، طرح را بی‌نتیجه می‌گذارد.

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اظهار داشت: دامداری‌های سنتی روستایی و عشایری معمولا به روش‌های سنتی اداره می‌شوند که باعث کاهش بهره‌وری و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود، بنابراین نیاز است که دوره‌های آموزشی کاربردی درباره تغذیه دام، بهداشت، اصلاح نژاد و مدیریت بیماری‌ها برای این قشر برگزار شود و در کنار آن تشکیل کارگاه‌های عملی بسیار ضروری است.

به گفته وی، استفاده از نژادهای پُربازده و مقاوم به شرایط اقلیمی ایران، توسعه برنامه‌های اصلاح نژادی برای افزایش تولید شیر و گوشت، بهره‌گیری از فناوری تلقیح مصنوعی برای بهبود ژنتیکی دام‌های بومی و بهبود بهداشت و کنترل بیماری‌ها، از مهمترین الزاماتی است که بر رشد تولید تاثیری محوری دارد.

خمیس آبادی، یکی از مشکلات اصلی دامداران را عدم دسترسی به بازارهای مناسب برای فروش محصولات دامی دانست و ادامه‌داد: ایجاد شبکه‌های توزیع مستقیم محصولات دامی از دامدار به مصرف ‌کننده و توسعه شرکت‌های تعاونی دامداران برای افزایش قدرت چانه‌زنی در بازار به دامداران کمک می‌کند تا در کنار در دسترس بودن زیرساخت‌های فرآوری و بسته‌بندی گوشت و لبنیات، ارزش ‌افزوده بیشتری تولید کنند.

وی به نقش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: محققان این موسسه می‌توانند با اجرای پژوهش‌های کاربردی، بهبود کیفیت و بهره‌وری دامداری‌ها را رونق بخشند. تحقیق در زمینه اصلاح نژاد دام‌های بومی، پژوهش درباره روش‌های نوین تغذیه دام برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بازدهی و توسعه مدل‌های جدید مدیریت دامداری برای کاهش تلفات و افزایش بهره‌وری، مثال‌هایی از این نمونه است.

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان این که در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد گوشت قرمز کشور توسط دامداری‌های کوچک مقیاس تولید می‌شود، افزود: ارائه مشاوره‌های تخصصی به دامداران و تهیه دستورالعمل‌های کاربردی در زمینه‌های مختلف پرورشی و مدیریتی، آموزش و ظرفیت‌سازی برای دامداران و کارشناسان مانند برگزاری مراسم روز مزرعه یا دوره‌های آموزشی، تولید کتابچه‌ها، هندبوک ها، تراکت ها و...، جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها برای ارزیابی میزان پیشرفت طرح در مناطق مختلف، شناسایی نقاط ضعف و مشکلات احتمالی و پیشنهاد راهکارهای اصلاحی، از مهمترین مواردی است که نقش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در رشد تولید دامداری‌های روستایی و عشایری را پررنگ‌تر می‌کند.

وی اظهار داشت: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به عنوان یک بازوی علمی معاونت بهبود تولیدات دامی، از تمام ظرفیت خود برای محقق شدن این برنامه علمی و کارآمد استفاده خواهد کرد.

انتهای پیام/

نظرات

پربازدید ترین اخبار